Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:16:23

Розглянуто хід проведення весняно-польових робіт в господарствах області

03.04.2014   18:24

3 квітня заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов провів нараду з питань проведення весняно-польових робіт у поточному році. У нараді взяли участь керівники служб та установ агропромислового комплексу області.

Звертаючись до присутніх, Костянтин Лубенцов зазначив, що погодні умови дозволяють аграріям розпочати посівну кампанію раніше, ніж у попередні роки. Для забезпечення матеріально-технічного стану посівної кампанії вже чимало зроблено, але на проведення весняно-польових робіт також впливає політична ситуація в країні, зокрема військовий призов. Суспільство чекає змін, тому необхідно спільно напрацювати шляхи вирішення складних завдань.

Під час засідання було обговорено широке коло питань, які стосувались підживлення озимих культур, підвищення якості родючості грунту, охорони і контролю за використанням земель, якості насіннєвого матеріалу, важливості застосування мікробних препаратів для підвищення ступеня засвоєння мінеральних добрив рослинами, прогнозування появи на полях шкідників та хвороб рослин, розробки проектів землеустрою, забезпечення аграріїв пально-мастильними матеріалами та технікою.

Як зазначалось, на сьогодні аграрії Чернігівщини вже посіяли ярих зернових на 9,8% площ (84,5 тис га), в тому числі ранніх зернових – 100% (64,5 тис. га), соняшнику – 6% (6,8 тис. га), цукрового буряку 8,1% (0,5 тис. га). Добрі темпи по посіву склалися в Куликівському, Щорському, Бахмацькому та Менському районах області.

Цьогоріч сільськогосподарськими культурами планується засіяти 1161 тис. гектарів, що на 3,1 тис. гектарів більше, ніж у минулому році.

Майже всі озимі культури знаходяться у доброму стані. Наразі сільгоспвиробники вже повністю завершили їх перше підживлення.

Для вчасного і ефективного проведення комплексу весняно-польових робіт всі товаровиробники забезпечені в достатній кількості мінеральними добривами, насінням ярих культур високих репродукцій, пально-мастильними матеріалами та сільськогосподарською технікою.

На завершення наради, Костянтин Лубенцов закликав до активної роботи всіх, хто працює над забезпеченням продовольчої безпеки регіону. На його переконання, у Чернігівщини є всі можливості зайняти лідируючі позиції з виробництва багатьох видів сільськогосподарської продукції.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.