Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:53:13

Організація пасажирських автоперевезень в області

28.03.2014   07:46

На цю тему говорили за «круглим столом» в облдержадміністрації 27 березня.

Зустріч провели Департамент житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації спільно з Комітетом з питань транспорту та пасажирських перевезень Громадської ради при обласній державній адміністрації.

На зустрічі також були присутні представники громадськості, правоохоронних і контролюючих органів, автоперевізники і журналісти.

Відкрив засідання начальник Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петро Головач. Зокрема він зазначив, що станом на 01.01.2014 в області зареєстровано – 270 суб’єктів господарювання (фізичних осіб – 208, юридичних – 62), що здійснюють пасажирські автоперевезення, та 22 - вантажно-пасажирські.

«На підставі розрахункових матеріалів, наданих перевізниками, підготовлено проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.09.2005 № 273», згідно з яким передбачається підвищення тарифів у приміському сполученні з 0,20 грн. до 0,27 грн. за 1 км проїзду пасажира та міжміському внутрішньообласному сполученні – з 0,25 грн. до 0,30 грн. за 1 км проїзду пасажира. Діючі тарифи введені в дію у 2008 році.

Невирішеною до кінця залишається проблема забезпечення пільгового проїзду окремих категорій пасажирів. Аналіз пасажирських автоперевезень свідчить, що частина пільговиків від загальної кількості пасажирів складає близько 40%. На окремих маршрутах цей показник доходить до 90%», - сказав Петро Головач.

Він також підкреслив, що облдержадміністрація діє лише на підставі законодавства і звернувся до всіх автоперевізників із проханням працювати лише в межах закону.

Наступним взяв слово голова комітету з питань транспорту та пасажирських перевезень Громадської ради при облдержадміністрації Станіслав Медведський: «Я ініціював цю зустріч для того, щоб перевізники сказали "Так далі жити неможливо. Давайте виходити в правове коло!". Від неналагодженої роботи автоперевізників у першу чергу страждають пасажири. Тож нехай кожен бажаючий зараз встане і висловить свою думку».

На пропозицію висловитися відгукнулася голова Громадської ради при облдержадміністрації Наталія Проскуріна, яка внесла такі пропозиції: «Ми, громадськість, просимо дати дозвіл перевіряти транспорт. Побачити, як працюють водії. Також потрібно підготувати документи на Кабмін з приводу адресної допомоги. І ми виступаємо за рівні права для всіх перевізників. Пропоную подібні зустрічі проводити щоквартально – це допоможе підняти багато наболілих питань».

Всі зауваження та пропозиції, які були озвучені під час засідання, внесені до протоколу і будуть розглянуті відповідними органами.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.