Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:16:18

Важливо не втратити темпів розвитку АПК. ВІДЕО

13.03.2014   11:36

На Чернігівщині під урожай 2014 року посіяно озимих зернових на площі 205,4 тис га, що дає всі підстави для забезпечення внутрішньої продовольчої безпеки. Про це повідомив на брифінгу в облдержадміністрації директор Департаменту агропромислового розвитку Анатолій Максак.

Після зими сходи збереглися у доброму стані на 95% площ. Зяблеву підготовку ґрунту проведено на запланованих 354,4 тис. га.

Насінням високих репродукцій область забезпечена на 121% потреби, мінеральними добривами – на 92%, бензином – на 89%, дизельним пальним – на 85%. Коефіцієнт готовності сільгосптехніки до весняно-польових робіт складає близько 99%. Фахівці передбачають, що у поточному році аграрії області перевершать минулорічний рекорд і врожай зернових складе 3 мільйони 150 тисяч тон.

Відповідаючи на запитання журналістів, Анатолій Максак запевнив, що аграріям області за сприятливих погодних умов цілком по силах завершити сівбу зернових до 1 квітня. Технічно і технологічно це можливо, а от чи дозволить погода, чи готові будуть до посівної ґрунти на півночі області — залежатиме від кількості тепла і сонця.

Як розповів директор Департаменту АПР, у південних районах області практично немає вже землі, яка б не оброблялася.

Зовсім інша картина на півночі області, де ґрунти значно бідніші і, відповідно, потребують від інвесторів більших капіталовкладень. Проте й там сільське господарство поступово відроджується. А разом з ним і суміжні галузі, адже кожне робоче місце в АПК дозволяє утримувати ще сім у харчовій, переробній та інших сферах діяльності.

Ще одне запитання стосувалося невиплати населенню дотацій за вирощений і зданий молодняк худоби та придбані доїльні установки. Журналісти Ічнянської районної газети цікавились, чи варто селянам сподіватися на виконання цих державних програм. Адже тільки на Ічнянщині за ними людям заборгували близько 400 тисяч гривень. Анатолій Максак переконаний, що держава рано чи пізно виконає свої зобов’язання і все ж розрахується з сільгоспвиробниками.

На завершення спілкування Анатолій Миколайович запевнив, що Департамент АПР відкритий до спілкування, і його фахівці готові надавати журналістам будь-яку актуальну інформацію.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини