Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:39:10

ПАТ "Чернігівгаз" оприлюднило інформацію про вільні потужності для підключення до газових мереж

03.03.2014   16:13Агенцiя

Уперше ПАТ «Чернігівгаз» оприлюднило інформацію щодо наявних потужностей в точках приєднання замовників до газових мереж. Станом на 1 березня 2014 року резервна потужність в області складає понад 1 мільйон м куб/год. Інформація буде корисною не лише для забудовників нового житла, але й для бізнесменів, які мають намір розширити виробництво.

Тепер кожен потенційний замовник, ще до початку будівництва, може з'ясувати можливість газифікації новобудови та наперед оцінити бізнесові та виробничі ризики. В свою чергу це дасть підприємцям право вибору, спростить ведення бізнесу і в цілому позитивно вплине на бізнес-клімат в державі.

В онлайн-режимі клієнти можуть ознайомитися з даними про технічну, резервну та вільну пропускну спроможність з прив`язкою до місцерозташування усіх газорегуляторних пунктів (понижають тиск газу до побутового рівня) Чернігівської області.

За словами заступника голови правління з економічної безпеки ПАТ «Чернігівгаз» Сергія Лещенка оприлюднення даних також дозволить прибрати корупційну складову в питаннях газифікації. «Нові правила приєднання до газових мереж, які почали діяти від минулого року, передбачають надання замовникам оперативної і достовірної інформації щодо пропускної та вільної потужності у точках, які його цікавлять. Раніше дані були закритими. Якщо замовник не має доступу до інтернету, то звернувшись до «Єдиного вікна» ПАТ «Чернігівгаз», він отримає консультацію по даному питанню у визначений законодавством строк», - зазначив керівник.

На сьогодні, газотранспортна система більшості районів Чернігівської області в змозі забезпечити нові точки приєднання. Ще за часів СРСР газові мережі проектувалися з 25% запасом пропускної потужності. І сьогодні, при розрахунках гідравлики сучасних газомереж ПАТ «Чернігівгаз» закладає більші показники діаметру труб аби в майбутньому забезпечити потреби нових замовників.

«В процесі розробки проекту газифікації ми враховуємо можливість підключення усіх мешканців населеного пункту, а не лише тих, хто на даний час вирішив провести газ. Збільшенню резервів потужності також сприяє масова заміна застарілого газового обладнання на сучасне, більш економічне», - пояснив головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.

Водночас, перед розробкою проекту на газифікацію, клієнт має звернутися до ПАТ «Чернігівгаз» за роз`ясненням і уточненням даних, що містяться на веб-сайті. Резервна потужність постійно змінюється – це пов`язано із сезонністю робіт деяких підприємств.

Переглянути дані можна на офіційному сайті ПАТ «Чернігівгаз» в розділі «Споживачу». Доступ безкоштовний. Інформація оновлюватиметься щомісяця.

Довідка:

ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить більше 800 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,7 тисяч км газопроводів.

Нашими споживачами є майже 345 тисяч сімей, понад 3 тисячі підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.

Компанія входить в десятку найбільших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується 72мільйони гривень податків і зборів.
 

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини