Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:33:23

"Баланс" підтримує баланс інтересів бізнесу і держави

19.02.2014   08:16Агенцiя

В новому 2014 році Головне управління Міндоходів у Чернігівській області продовжує співпрацю з Чернігівським обласним осередком ВГО "Всеукраїнський бухгалтерський Клуб Баланс".

Днями у приміщенні Чернігівського національного технологічного університету зібралися бухгалтери підприємств області, щоб обговорити проблемні питання ведення бізнесу, дізнатися про новини податкового законодавства, які набрали чинності з 01 січня цього року, та визначити напрямки подальшої співпраці.

Відкриваючи чергове засідання клубу, голова Чернігівського обласного осередку Людмила Волковинська наголосила, що це клуб «живого» спілкування. І тому важливо, щоб бухгалтери висловили свої проблеми, поставили запитання. А фахівці контролюючих структур нададуть компетентні роз’яснення, відповіді та консультації з питань податкового законодавства.

«Засідання клубу сприяють підвищенню професійного рівня бухгалтерів, їх навчанню, допомагають у прийнятті управлінських рішень. Основним питанням цього засідання - податок на прибуток підприємств, декларація з ПДВ за січень 2014», – зазначила Людмила Волковинська.

Оскільки найбільшу зацікавленість викликає практичне застосування теорії, заступник начальника управління - начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Тамара Пищур у своєму виступі звернула увагу на новаціях, які сталися останнім часом з податку на прибуток, надала роз’яснення деяких норм податкового законодавства, які у подальшому допоможуть уникнути помилок.

Зокрема, вона нагадала присутнім, що платники податку на прибуток разом з відповідною податковою декларацією повинні подавати до територіальних органів Міндоходів річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації (п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України). Граничний термін подання декларації з податку на прибуток за 2013 рік – 3 березня 2014 року. Мінюстом України Наказом Міндоходів України затверджено нову форму податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

За словами Тамари Пищур, подання звітності до Міндоходів електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носях, а також їх зберігання.

Семінар відвідало близько ста бухгалтерів з міста та області. Така зацікавленість представників бізнесу до засідань «Бухгалтерського клубу Баланс» пояснюється тим, що під час спілкування можна одержати компетентну відповідь на поставлені запитання чи підказку для розв’язання практичної проблеми.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.