Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:31:03

Що турбує бізнес Чернігівщини

08.02.2014   11:28

Начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов зустрівся за «круглим столом» з представниками бізнесових кіл Чернігівщини.

Мова йшла про новації в роботі Міністерства доходів і зборів, позитивні зміни в законодавстві, які відбулися останнім часом, запровадження новітніх технологій в систему адміністрування податків та зборів тощо.  Перед поважною діловою аудиторією також виступили начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов та заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів  у Чернігівській області Михайло Дмітрієв. А потім було спілкування у формі діалогу – присутні ставили запитання, висловлювали свої думки, вносили пропозиції і навіть говорили компліменти.

Андрій Лаврешов, зокрема, зазначив, що на 1 січня цього року в порівнянні з відповідним періодом минулого року  в області додалося 457 юридичних осіб і 246 підприємців. Враховуючи позитивні зміни в законодавстві, варто сподіватися, що тенденція збільшення суб’єктів господарювання, розширення сфер бізнесу буде спостерігатися й надалі. Сприятимуть цьому й законодавчі зміни, що відбуваються.

З 1 січня набули чинності закони, спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу й спрощення процедур реєстрації платників податків. Зокрема, суб’єкти господарювання тепер самостійно вирішують з приводу реєстрації платником ПДВ. Також передбачено відміну свідоцтв про реєстрацію платників ПДВ і разом з тим їм забезпечено право одержувати виписки з реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів. Публікації на офіційному веб-порталі Міндоходов даних про реєстрацію суб'єктів господарювання платниками ПДВ дають можливість контролювати своїх контрагентів.

Аналогічно спрощена процедура реєстрації й для  платників єдиного податку.

Основний тренд 2013 року - електронні сервіси. Міністерство має намір впроваджувати сервіси для платників і цього року, а також удосконалити вже працюючі. Торік на Чернігівщині безкоштовно було видано 39,3 тисяч посилених сертифікатів електронних ключів. До речі, термін їх дії продовжено до 2 років.

У грудні минулого року на веб-порталі Міністерства почав роботу новий сервіс – «Електронний кабінет платника податків», за допомогою якого можна формувати податкову звітність. Крім того, можливості сервісу дозволяють платникам переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату.

У 2014 році підприємці-спрощенці першими зможуть оцінити переваги такої новації, як сервіс електронних перевірок. Ця процедура дозволить проводити аудит звітності дистанційно, не відволікаючи підприємця від його основної діяльності. З 2015 року цю можливість одержать усі представники малого й середнього бізнесу, а з 2016 року – інші платники податків.     Головне завдання Головного управління Міндоходів - збільшення надходжень до бюджету. Андрій Лаврешов запевнив, що це буде відбуватися  винятково за рахунок детенізації економіки. Для сумлінних платників Міністерство залишається  стабільним і надійним партнером, - наголосив він.

Про вплив новацій законодавства на розвиток зовнішньоекономічної діяльності у регіоні говорив начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов. Минулого року завдяки впровадженню автоматизованої системи оцінки ризиків митниця у 1,5 рази зменшила кількість митних оглядів. Відсоток загальної кількості проведених митних оглядів до кількості оформлених митних декларацій минулого року порівняно з попереднім   зменшено з 5,6 % до 3,8 %.

Як саме робота слідчого управління спрямована на наповнення бюджету – у цифрах і фактах розповів заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів  у Чернігівській області Михайло Дмітрієв.

Представники бізнесу мали можливість висловити свої думки та  пропозиції щодо ведення бізнесу, змін у законодавстві, а також щодо стосунків з контролюючою структурою. І хоча формат зустрічі передбачав переважно запитання від бізнесу, але приємним  сюрпризом для керівників Головного управління Міндоходів та Чернігівської митниці були слава вдячності, висловлені представниками бізнесу.

Підбиваючи підсумки, начальник ГУ Міндоходів у Чернігівській області Андрія Лаврешов зазначив, що такі зустрічі і відверті розмови обопільно корисні. Тож таку практику необхідно продовжувати.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини