Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:33:41

Проект бюджету м. Чернігова на 2014 рік розглянуто на спільному засіданні постійних комісій міської ради

29.01.2014   14:32

28 січня на спільному засіданні постійних комісій Чернігівської міської ради депутати розглянули питання порядку денного наступної 37-ї сесії міської ради "Про міський бюджет на 2014 рік", "Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 січня 2014 року "Про міський бюджет на 2014 рік" (37 сесія 6 скликання). У засіданні взяв участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Віктор Бистров ознайомив присутніх з основними показниками річного бюджету м. Чернігова на 2014 рік. За проектом основний фінансовий ресурс сконцентровано на пріоритетних напрямках розвитку територіальної громади міста, зокрема: галузі освіти, охорони здоров'я, а також, житлово-комунальному господарстві, реалізації соціальних програм та цільових програм перспективного розвитку міста.

Зокрема, очікується деяка економія за рахунок знижки на газ у бюджетних установах, що дозволить спрямувати вивільнені кошти на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Крім того, на капітальний ремонт житлового фонду планується виділення коштів на 56 % більше, ніж у 2013 році.

За словами В. Бистрова, на 2014 рік запланована субвенція з державного бюджету у розмірі 10 млн. грн. Проте, цих коштів не вистачить на виконання найважливіших завдань розвитку міста, ремонт доріг, соціальних програм та ін. Крім того, недофінансування незахищених статей у 2013 році та існуюча заборгованість за минулий рік спонукають до пошуку шляхів збільшення надходжень до бюджету.

Під час обговорення проектів рішень депутати внесли свої зауваження та пропозиції. Міський голова Олександр Соколов висловив сподівання, що депутати уважно опрацюють запропоновані проекти рішень, адже місту потрібен базовий бюджет як стратегічний фінансовий документ життєдіяльності територіальної громади.
 

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.