Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:36:26

За рахунок модернізації Чернігівводоканал зекономив майже 16 млн. грн.

24.12.2013   14:22Агенцiя

Триває робота з реформування житлово-комунального господарства. Основне завдання – технічне переоснащення підприємств галузі з впровадженням енергоощадних заходів.

В рамках Державної програми активізації розвитку економіки та з метою здійснення запозичень під державні гарантії, Мінрегіоном розроблено 25 техніко-економічних обґрунтувань (ТЕО) проектів соціально-економічного розвитку на загальну суму 22,3 млрд. грн. ТЕО цих проектів, відповідно до чинного законодавства, надіслано на розгляд до Укргазбанку. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

Міністр поінформував, що міськими радами розроблено 180 проектів на суму понад 6,3 млрд. грн., з яких 53 проекти на 3,1 млрд. грн. подано на розгляд банківських установ.

За словами Геннадія Темника, у 2013 році, наприклад, на модернізацію та розвиток водопровідно-каналізаційного господарства спрямовано 915 млн. грн., більшість з яких – кошти місцевих бюджетів – 356 млн. грн., кошти кредиту Світового банку в рамках проекту “Розвиток міської інфраструктури” – 225 млн. грн. та кошти підприємств водопровідно-каналізаційного господарства – 219 млн. грн. Решта – кошти державного бюджету.

Кошти спрямовували на заміну насосного обладнання, реконструкцію та капітальний ремонт водопровідних та каналізаційних мереж, установку станцій доочистки води на соціальних об’єктах, на встановлення приладів технологічного обліку води.

За даними, які навів Міністр, у 2013 році замінено 1 674 насосних агрегатів, реконструйовано та капітально відремонтовано 2 200 км водопровідних та каналізаційних мереж, установлено 70 станцій доочистки води на соціальних об’єктах, встановлено 2 506 приладів технологічного обліку води.

Крім того, за словами очільника Мінрегіону, в 2013 році у сфері водопровідно-каналізаційного господарства впроваджено 24 енергоощадних проектів та 15 проектів з підвищення якості води.

Як приклад, Геннадій Темник назвав КП “Іллічівськводоканал” (Одеська область). На підприємстві впроваджено геоінформаційну систему з віддаленим контролем та управлінням насосними станціями, а також завершено будівництво резервуару чистої води обсягом 10 тис. метрів кубічних. Це дозволило поліпшити експлуатаційні режими роботи насосних станцій, економія електроенергії склала 23% в рік, на 10% зменшено втрати води. Економія коштів підприємства – 317 тис. грн. в рік.

На “Чернігівводоканалі” за рахунок впровадження автоматизованої системи диспетчерського управління, автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії річна економія електроенергії складає 32%. Підприємство отримало змогу щорічно заощаджувати 15,8 млн. грн. На 7% зменшено втрати води. А встановлені автомобільні GPS-трекери дозволили зменшити витрати паливних матеріалів до 30%.

“Таких прикладів багато. Загальний результат від впровадження зазначених заходів – зменшено річне споживання електроенергії на 63 млн. кВт. год. або на 1,4% у порівнянні з 2012 роком. Водночас, для 700 тисяч населення підвищено якість питної води”, – підсумував Міністр.

Прес-служба Мінрегіону

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини