Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:41:49

Системна робота по створенню нових робочих місць активно ведеться у промисловому та аграрному секторах економіки області

10.12.2013   14:56

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, перебуваючи на підприємстві ТОВ «Пласт-бокс – Україна», яке є передовим виробником упаковки з пластмаси.

«Ми поступово втілюємо в життя завдання, поставлене Президентом України по створенню нових робочих місць з достойною заробітною платою, яка б відповідала кваліфікаційному рівню працівників.

Ця робота системно ведеться в області як у промисловому секторі, так і у сільському господарстві. Ми постійно працюємо над тим, щоб молоді люди, отримуючи освіту, мали реальну перспективу знайти перше робоче місце і влаштувати своє життя на теренах області», - зауважив очільник області.

Свідченням позитивних зрушень у цій сфері є зменшення рівня зареєстрованого безробіття, збільшення кількості наявних вакансій та реального приросту нових робочих місць.

І яскраве підтвердження цьому ТОВ – «Пласт-бокс – Україна».

Асортимент і якість продукції, яку виробляє підприємство сьогодні - це результат майже 30-річного досвіду компанії в поєднанні з новітніми технологіями в галузі переробки пластмас.

Основними споживачами продукції є відомі в Україні виробники лакофарбової продукції. Крім того, продукція експортується в країни ближнього зарубіжжя: Росію, Молдову, Білорусь.

Чисельність працюючих на підприємстві складає 114 осіб. Постійно відбувається збільшення статутного фонду за рахунок обладнання, яке поступає від замовника, внаслідок чого створюються нові робочі місця.

З початку 2013 року за направленням центру зайнятості на підприємстві працевлаштовано 34 особи. Працівники, які займаються технічним обслуговуванням, мають вищу технічну освіту. Тут вони мають змогу підвищити свою кваліфікацію – в тому числі і за кордоном.

Як повідомила виконавчий директор підприємства Тетяна Будьонная, тенденція до збільшення робочих місць триватиме і надалі.

Довідка. За 11 місяців 2013 року в області майже на 40% зросла кількість вакансій із заробітною платою, вище мінімальної, їх частка досягла 81% (торік – 59%). Рівень укомплектування поданих роботодавцями вакансій досяг 76% (на цю дату торік – 72%).

За сприяння служби зайнятості знайдено роботу та повернуто до трудової діяльності 21,3 тисяч громадян, що на 11,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Питання соціального захисту та організації сприяння зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, надання їм якісних та адресних соціальних послуг залишається одним із основних напрямків роботи служби зайнятості. У січні-листопаді 2013 року 1,1 тис. осіб з інвалідністю, що перебували на обліку в центрах зайнятості області, одержали 7,7 тис. профорієнтаційних послуг. Працевлаштовано 379 інвалідів, 90 осіб набували нових професій, 68 осіб брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION