Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:38:44

Комунальне енергогенеруюче підприємство "Чернігівська ТЕЦ" вносить вагомий вклад в економіку області

07.12.2013   16:58

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко 5 грудня під час відвідування комунального енергогенеруючого підприємства «Чернігівська ТЕЦ».

Оглянувши підприємство та поспілкувавшись з працівниками, він виразив свої позитивні враження від побаченого, зазначивши, що цей об’єкт важливий не тільки з точки зору забезпечення теплом жителів міста, але і як суб’єкт економічної діяльності.

«Тут виробляється значна кількість електроенергії, яка навіть транспортується за кордон. А це значна доля надходжень до бюджетів усіх рівнів. Тому цей об’єкт для Чернігівщини дуже важливий», – підкреслив очільник області.

У той же час, він висловив занепокоєння перспективою розвитку цього підприємства, адже обладнанню ТЕЦ уже більше 50 років. Тому, за словами Володимира Хоменка, з наступного сезону потрібно виконати серйозні проектувальні і будівельні роботи з реконструкції та переобладнання.

Ознайомившись з роботою ТЕЦ керівник області також поспілкувався із представниками регіональних ЗМІ.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо Державного бюджету України 2014 року, Володимир Хоменко зазначив, що він буде спланований таким чином, щоб суттєво збільшити фінансування розвитку регіонів.

«На цьому наголосив Президент України в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. Тому, перед обласними державними адміністраціями поставлено конкретне завдання з опрацювання проектної документації, визначення об’єктів, ресурсів, які будуть використані для виконання цього масштабного завдання. Створюється спеціальний регіональний фонд, який передбачатиме розвиток області, а саме таких соціальних закладів як школи, лікарні, дошкільні заклади, культурно-освітні установи, а також розбудову та ремонт мережі доріг», – констатував керівник області.

Також голова облдержадміністрації прокоментував ситуацію щодо заборгованості із заробітної плати. Зокрема, він повідомив, що 5 грудня отримано дотацію у сумі 76 млн грн., а наступного тижня очікується надходження чергової частини коштів з центрального бюджету.

«Проте, при формуванні бюджету області 2014 року необхідно врахувати особливості Чернігівщини, щоб уникнути подібної ситуації у подальшому», - підкреслив Володимир Хоменко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини