Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:41:22

У Чернігівській міськраді розглянули фінансові плани комунальних підприємств на 2014 рік

21.11.2013   07:04

19 листопада комісія з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності та посилення контролю за виконанням умов контрактів під керівництвом першого заступника міського голови Сергія Андроса розглядала фінансові плани комунальних підприємств міської ради на 2014 рік.

Керівники комунальних підприємств "Чернігівводоканал", "Новозаводське", "Деснянське", "ЖЕК-10", "ЖЕК-13" підводили попередні висновки виконання планів за 2013 рік і ознайомили членів комісії з основними показниками фінансових планів своїх підприємств на наступний рік.

Керівники комунальних підприємств прокоментували основні напрямки діяльності своїх підприємств за минулий рік, відзначили позитивні тенденції розвитку та визначили низку проблем, які потребують посиленої уваги щодо їх вирішення.

 Начальник КП "Чернігівводоканал" Олександр Шкінь зазначив, що підприємство має кращі показники у порівнянні з іншими містами країни, зокрема, по втратах води та розмірах тарифів на послуги водопостачання та водовідведення – серед найнижчих по країні, втім, продуктивність праці на підприємстві - на високому рівні. За його словами, підприємство впевнено тримає позицію серед найкращих підприємств галузі країни.

 Проте, він зауважив, що для безперебійного забезпечення населення якісною водою та надання послуг водовідведення завданням найближчої перспективи підприємства є заміна застарілих водопровідних мереж міста. Підприємство також має приріст зобов`язань, пов`язаних із залученням кредиту Світового банку у 2009 – 2013 роках у сумі 154,8 млн. грн. для реалізації інвестиційної програми.

Керівники ЖЕКів проаналізували основні напрямки діяльності своїх підприємств за минулий рік щодо надання послуг з утримання та ремонту будинків та прибудинкових територій. Найгострішою проблемою вони вважають недостатнє фінансування, адже на утримання або капітальний ремонт житлового фонду не передбачено виділення коштів з державного бюджету. Отже, територіальна громада міста має сподіватися тільки на власні кошти, що виділяються з місцевого бюджету.

 Під час обговорення фінансових планів найбільшу турботу керівників житлово-комунальних підприємств викликали питання приведення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у відповідність до економічно обґрунтованих розмірів, перегляд визначених норм площ з прибирання прибудинкової території двірниками, достатня наявність снігоприбиральної техніки, зокрема тракторів, напередодні зимового періоду та ін.     

 Комісія погодила фінансові плани вказаних підприємств на наступний рік з відповідними зауваженнями та пропозиціями. Перший заступник міського голови Сергій Андрос звернув особливу увагу керівників комунальних підприємств на ефективність виконання заходів підприємствами комунального господарства з метою надання послуг населенню на належному рівні.

Сергій Андрос також дав доручення керівникам вказаних комунальних підприємств постійно проводити роз'яснювальну роботу з населенням міста щодо переліку та вартості послуг, що надаються.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.