Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:28:05

Проблеми забудови Чернігова. Точки зору

11.11.2013   11:24Агенцiя

Саме під такою назвою 8 листопада 2013 року в дискусійному клубі "Експертна думка" відбувся круглий стіл.

В обговоренні теми взяли участь депутати Чернігівської міської ради Світлана Федорова та Олександр Ковальов, представники громадськості і ЗМІ.
Учасники заходу зауважили, що розбудова міста дозволяє створювати нові житлові площі, оновлює вигляд Чернігова, сприяє притоку туристів. Проте, разом з тим, існує й болісний бік питання, який, часом, полягає в невідповідності будівництва деяким нормам чинного законодавства,  хаотичності забудови, в порушенні прав мешканців прилеглих будинків, чи, навіть, кварталів і вулиць.

Олександр Ковальов відзначив, що причина виникнення конфліктних ситуацій між територіальною громадою і владою міста нерідко відбувається через несвоєчасність подання скарг і пропозицій від населення та оперативне реагування на них з боку влади. Депутат також розповів про прийняття мораторію на зведення МАФів (малих архітектурних форм). На його переконання це є кроком у напрямку урегулювання ситуації з будівництвом у місті, та ознайомив присутніх зі своїм проектом перерозподілу коштів, котрі надходять до міського бюджету від забудовників. За словами Олександра Ковальова, в плані будівництва мають бути вказані цілі, на які ці кошти будуть спрямовані. Це сприятиме збільшенню прозорості використання відрахувань, посилить контроль над процесом їх освоєння, а також допоможе жителям прилеглих територій отримати конкретні блага від забудовника у вигляді ремонту доріг, прокладки комунікацій тощо. До речі, зведення дитячих майданчиків є обов’язковим правилом при здійсненні будівництва.

На заході також був присутнім Євгеній Конаш - член ініціативної групи, що виступає проти відкриття кафе у житловому будинку по вул. 1 Травня, 167а.

Представляючи інтереси мешканців цього будинку, громадський активіст повідомив, що конфлікт виник ще у 2007 році. І лише тепер, завдячуючи зусиллям мешканців згаданого будинку та допомозі депутатів Чернігівської міської ради Світлани Федорової і Олександра Ковальова, вдалося знайти докази неправомірності забудови.

До дискусії також долучились і мешканці будинку по вул. Рокосовського, 14. Вони поскаржилися на те, що їх спільну власність (підвальне приміщення будинку), передали приватній особі. Представники громадськості попросили у депутатів посильної допомоги в розв’язанні цього болючого для них питання.

Учасники круглого столу погодилися з думкою, що задля розвитку та розбудови Чернігова необхідна співпраця між жителями міста, його очільниками та депутатським корпусом. А всі спірні питання мають вирішуватися з обов’язковим врахування  інтересів громади, суворим дотриманням чинного законодавства та посиленням прозорості процесу прийняття рішень.

Дискусійний клуб "Експертна думка"

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини