Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:10:06

ІМКК модернізує очисні споруди Ічні

27.07.2013   11:27Агенцiя

Ічнянський молочно-консервний комбінат (ІМКК) розпочинає проект з реконструкції очисних споруд міста Ічні Чернігівської області.

Про це повідомляє президент групи компаній “Провіант”, до складу якої входить ПАТ “Ічнянський молочно-консервний комбінат”, віце-президент УСПП Валентин Запорощук.

Загальний обсяг інвестицій, вкладених в даний проект, складає близько 3,5 мільйони гривень. Реконструйовані очисні споруди міста дадуть змогу очищати до 1500 м3 стічних вод за добу.

В останні роки в Україні, за словами віце-президента УСПП, спостерігається процес активного технічного й технологічного переозброєння підприємств харчової промисловості. Дбаючи про конкурентоздатність українського продукту, компанії модернізують свої виробництва, закуповують сучасні технологічні лінії, розробляють й запускають у виробництво нові продукти. Але забувають при цьому про екологічний аспект, про вплив своєї діяльності на стан навколишнього середовища.

“Як соціально відповідальна компанія, Ічнянський молочно-консервний комбінат, на якому було проведено потужну модернізацію, встановлено унікальне німецьке і французьке обладнання для випуску згущеного та ультрапастеризованого молока, дбаючи про стан довкілля та якісь життя місцевих мешканців, запропонував за власні кошти здійснити реконструкції очисних споруд Ічні”, – розповідає В.Запорощук.

Такі благі наміри інвестора підтримав губернатор Чернігівської області Володимир Хоменко, а проектна документація пройшла відповідну експертизу у Державному агентстві водних ресурсів України. Часткова модернізація очисних споруд Ічні здійснена підприємством кілька місяців тому, реалізацію ж підтриманого місцевою владою проекту Ічнянський молочно-консервний комбінат запускає вже на початку наступного місяця.

До відома: ПАТ “Ічнянський молочно-консервний комбінат” експортує свою продукцію в 34 країни світу. Обсяги експорту за перший квартал цього року склали 4,5млн. дол. В минулому 2012 році ІМКК експортував продукції на суму 18,5 млн. дол.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини