Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:26:51

За відсутність електронної касової стрічки не штрафуватимуть до 1 січня 2014 року

17.07.2013   14:45

Застосування реєстраторів розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, наближає бізнес до сучасних форм ведення документообігу.

Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №357-VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності.

Згідно із законом, фінансова  відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.

Нагадаємо, що починаючи з 2013 року користувачі касової техніки  повинні звітувати до органів  Міндоходів в електронному вигляді. Саме для цього реєстратори розрахункових операцій мають бути оснащені електронними стрічками, на яких формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів.

Звертаємо увагу, що платники, які  використовують РРО та не подають звітність в електронному вигляді з 1 січня 2013 року порушують вимоги закону.

Фахівці Головного управління Міндоходів у Чернігівській області нагадують платникам, що вони можуть або приєднати до існуючої касової техніки відповідні модеми для передачі даних, або придбати нову техніку яка вже створює контрольну стрічку в електронній формі.

На сьогодні до системи зберігання і збору даних від РРО вже  підключено майже 1900 одиниць «новітньої» касової техніки, які щоденно у своїй роботі використовують бізнесмени Чернігівщини. Ці підприємці, завдяки новим прогресивним технологіям, дорогоцінний час, який можна було б змарнувати в чергах, використовують на розвиток бізнесу.

Перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до використання, розміщено на порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини