Українські вишні залишились на батьківщині
Більше тонни «зайвих» вишень виявили інспектори Чернігівської митниці Міндоходів.

Фактична кількість ящиків перевищувала вказану у товаросупровідних документах на 167 одиниць. Вага (брутто) незадекларованого вантажу склала 1200 кг.
Свіжу вишню до Росії відправляло одне із українських підприємств. З метою оформлення товару в режимі «експорту» вагою ( брутто ) 17100 кг до митного посту «Чернігів вантажний» Чернігівської митниці Міндоходів декларант відправив електронну митну декларацію. Значну невідповідність задекларованого та реального товару зафіксовано під час проведення митного огляду.
Санкцією ст. 472 Митного кодексу України, за ознаками якої було вчинене правопорушення, передбачено накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.
Останні новини Чернігівщини

Водійське посвідчення за 12 тис. грн – повідомлено про підозру жителю міста Ніжин 13:25
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Ніжин у одержанні неправомірної вигоди для себе, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03
У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».