Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:19:46

Міський голова підтримує реформування транспортної мережі Чернігова

10.07.2013   15:19

Чернігівський міський голова Олександр Соколов вважає вкрай необхідним реформування мережі громадського транспорту обласного центру. Про це він сказав в інтерв'ю ТРА "Новий Чернігів".

За словами О.Соколова, зараз ведеться системна робота, аби у грудні була затверджена нова транспортна мережа міста, що відповідала б сучасним вимогам та потребам чернігівців.

"Вже кілька років ми не змінювали існуючу транспортну мережу, щоправда, за вимогами мешканців міста коригували окремі маршрути ", - сказав міський голова.

Він також підкреслив, що пріоритетом у сфері громадського транспорту міська влада розглядає розвиток Чернігівського тролейбусного управління. Адже саме це підприємство забезпечує перевезення пільгових категорій населення (майже 72 тис. чернігівців). "Місто готове взяти участь у державній програмі щодо оновлення електротранспорту і придбати на умовах кредитування за пільговими відсотками 10 нових тролейбусів", - зазначив керівник міста.

О.Соколов зауважив, що автобусний парк чернігівських перевізників теж потребує оновлення. А для того, щоб брати кредити на купівлю нових автобусів, перевізники потребують обігових коштів. Представники кількох компаній подали розрахунки щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Відповідний регуляторний акт оприлюднено, але це не означає автоматичного рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті міста.

Як пояснив міський голова, остаточно це питання буде розглядатися у грудні після затвердження нової транспортної мережі міста. Тоді оновлені маршрути виставлять на конкурс і від перевізників вимагатимуть вищої якості обслуговування пасажирів, а відтак буде зрозумілим і зростання вартості проїзду. "Якщо платити більше, то чернігівці мають розуміти, за що саме", - сказав О.Соколов.

Влітку керівник обласного  центру Чернігівщини не виключив подорожчання вартості проїзду у тролейбусах  до 1,5 грн., оскільки ціни 1,25 грн. за разову поїздку немає у жодному місті України, де на лінії виходять понад 50 тролейбусів (у Чернігові щоденно працюють 80). Крім того, можливий перегляд вартості проїзду в автобусах на окремих маршрутах до 2 грн. "Суттєвого подорожчання проїзду у міському громадському транспорті влітку не відбудеться", - наголосив Чернігівський міський голова.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.