Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:21:12

Бізнес-клімат Срібнянського району поліпшували на семінарі

04.07.2013   17:30

Під час семінару фахівці Регіонального фонду підтримки підприємництва висвітлили ряд актуальних питань: вимоги сучасного ринку, роль реклами в підприємництві, можливості мережі Інтернет в бізнесі та надали вичерпні відповіді на запитання.

У рамках реалізації у регіонах завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу 3 липня в Срібнянському районному центрі зайнятості відбувся семінар для підприємців на тему «Ефективні форми організації підприємницької діяльності в умовах сучасного ринку». Про пріоритетні напрямки підприємницької діяльності та стан розвитку малого і середнього підприємництва в області розповів генеральний директор ДО «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Андрій Лісовий. Зокрема, він зазначив, що через фонд підтримки підприємництва впродовж 2010-2012 років профінансовано 13 проектів, а в цьому році фінансову підтримку розміром 1,5 млн грн отримали вже 5 проектів за пріоритетними напрямками діяльності. Всього ж на такі цілі направлено близько 3,5 млн грн.

Як зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Микола Близнюк, який також взяв участь у роботі семінару, в районі здійснюється системна робота, спрямована на поліпшення бізнес-клімату, спрощення регуляторного середовища, створення умов для ведення та підтримки підприємництва. Так, розроблено та затверджено районну Програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2013–014 роки, реалізація заходів якої направлена на вирішення проблемних питань розвитку бізнесу. Забезпечено належну роботу дозвільного центру, який здійснює видачу документів за принципом «єдиного вікна», приведено регуляторні акти у відповідність до вимог державної регуляторної політики, продовжується реформування системи адміністративних послуг.

Довідково: станом на 1 квітня 2013 року в районі здійснюють підприємницьку діяльність 188 суб’єктів малого та середнього бізнесу, в тому числі — 164 фізичні та 24 юридичні особи. Загалом в сфері малого та середнього бізнесу району працює 863 особи, що становить 14,38 % працездатного населення району. Частка надходжень до бюджетів всіх рівнів від діяльності суб’єктів малого бізнесу становить 13,7 %, середнього —14,9 %. Із загальної кількості СПД — фізичних осіб — 80 % зайнято у сфері торгівлі, 12 % працює у сфері надання послуг населенню, у сільському господарстві — 4 %, ще 4 % займаються іншими видами діяльності. У сфері надання послуг населенню переважають ремонт та технічне обслуговування автомобілів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини