Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:00:06

Конкурс “100 кращих товарів України” збирає заявки

15.05.2013   08:53

Стартував черговий 10-й Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України”. Саме якість посідає перше місце у переліку критеріїв, якими керується споживач обираючи ту чи іншу продукцію у своєму повсякденному житті.


Мета конкурсу і авторитет

Щоб привернути увагу українського суспільства до важливості питання якості у 2003 року в Україні було започатковано Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України”.

Це економічно та соціально важливий проект у сфері виробництва і просування на ринок високоякісних товарів та послуг.

Конкурс покликаний сприяти підвищенню споживчих властивостей та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, впровадженню на підприємствах сучасних методів управління.

У цьому році проводиться 10-й ювілейний Конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України.

Упродовж 10 років Конкурс стійко утримує високий авторитет серед промисловців, підприємців та українських споживачів, сприяє зміцненню ділової та суспільної репутації його лауреатів.


Президент, уряд, мінекономіки і адміністрації

Офіційним організатором Всеукраїнського конкурсу якості продукції – “100 кращих товарів України” є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за сприяння Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Європейська організація якості оцінює цю програму як “…сучасну велику міжрегіональну систему якості”.

Конкурс відбувається під патронатом Президента України, що є свідченням реалізації державної політики у сфері управління якістю, задоволення споживачів високоякісними товарами та послугами, розвитку економічних та торговельних відносин в Україні.

У 2013 році за розпорядженням Кабінету Міністрів України Конкурс отримав статус Національного.

Конкурс проводиться на регіональному та загальнодержавному рівнях у два етапи: перший етап (березень-червень 2013 р.) – регіональний; другий етап (червень-листопад 2013 р.) – загальнодержавний.

Регіональний етап Конкурсу у Чернігівські області здійснює ДП “Чернігівстандартметрологія”, як організація, що володіє необхідним потенціалом для кваліфікованої оцінки діяльності підприємств.


Хто потрапить на конкурс, а хто – ні

У програмі “100 кращих товарів України” можуть брати участь організації та підприємства різних організаційно-правових форм власності й обсягів виробництва, які виготовляють товари, надають послуги, народні умільці та окремі підприємці.

До участі в Конкурсі не допускають лікарських форм, тютюнових виробів, продовольчих товарів, які містять генномодифіковані складові, що перевищують встановлені у відповідних законах та національних стандартах норми, а також будь-яку продукцію, яка не відповідає вимогам чинних технічних регламентів.

Отже, стартував черговий 10-й Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України”. Чернігівська обласна державна адміністрація та ДП “Чернігівстандартметрологія” запрошують усі підприємства Чернігівщини до участі у конкурсі.

Фінальні заходи конкурсу відбудуться у листопаді під час Європейського тижня якості в приміщенні Українського дому.


Чого досягнуть учасники

Завдяки проведенню щорічного Конкурсу підприємці мають можливість довести споживачам, що якість їх продукції та послуг відповідають стандартам, а споживачі, в свою чергу, отримати інформацію про продукцію, висока якість якої підтверджена оцінкою.

А це – гарантує відповідність міжнародним стандартам, та дає змогу зорієнтуватися у великому різноманітті асортименту.

Дуже важливо, що в ході реалізації Конкурсу все більша кількість його учасників активно обирає інноваційний шлях розвитку, запроваджує сучасні форми і методи технічного регулювання і управління якістю.

Участь у Конкурсі дозволяє вирішувати важливі організаційні і технічні питання підвищення якості для успішної роботи в умовах входження України до Світової організації торгівлі.

У непростих економічних умовах нинішнього року Конкурс-2013 буде дотримуватись визначених завдань, вдосконалюватися, виявляти турботу про споживачів, всебічно сприяти просуванню ідей якості життя та зміцненню конкурентних позицій нашої держави.

Конкурс у багатьох регіонах України дійсно користується заслуженим авторитетом, а кращі товари активно і стійко користуються попитом споживачів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини