Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:24:16

Оплата праці в сільському господарстві

25.04.2013   09:52Агенцiя

24 квітня Департаментом агропромислового розвитку спільно з Департаментом соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації і обласним комітетом профспілки працівників АПК проведено розширену колегію стосовно питань оплати праці в сільському господарстві області. Про це повідомили в прес-службі Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Головуючий на засіданні колегії - директор Департаменту агропромислового розвитку Анатолій Максак, наголошуючи на важливості питання оплати праці на селі, зауважив, що застосування умов оплати праці відповідно до вимог Галузевої угоди забезпечить підвищення її рівня, а отже покращення соціального, культурного та духовного життя населення.

Характеризуючи рівень заробітної плати працівників аграрного сектору економіки області за 2012 рік, начальник відділу економічного аналізу, прогнозування розвитку АПК та соціально-трудових відносин Олена Ячна зазначила, що хоча є тенденція до збільшення її рівня та у порівнянні з іншими областями оплата за роботу сільських трудівників Чернігівщини менша на 10%, ніж у середньому по Україні.

Для визначення можливостей, які можна задіяти з метою підвищення заробітної плати працівників сільгосппідприємств області на засіданні було розглянуто низку питань: сучасні форми оплати праці у сільському господарстві та особливості мотиваційних процесів праці в інших країнах світу, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці у 2013 році та нарахування індексації заробітної плати, особливості обліку робочого часу у сільському господарстві та виплат винагород за працю робітникам тощо.

В ході наради також було обговорено особливості агрострахування з державною підтримкою в Україні.

Результатом колегії було підписання спільного рішення, яким зобов'язано  Департамент агропромислового розвитку та Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, управління соціального захисту населення та управління агропромислового розвитку райдержадміністрацій вжити всіх стимулюючих заходів щодо застосування на сільгосппідприємствах умов оплати праці, визначених колективними договорами та Галузевою угодою.

Підбиваючи підсумки засідання колегії, Анатолій Максак зауважив, що спільними зусиллями власників підприємств, профспілкових організацій та влади необхідно розробити правильну систему оплати праці, щоб змінити ту ситуацію, яка є сьогодні і яка була б справедливою стосовно людей.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.