Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:40:38

Спрощена система – новації назустріч бізнесу

02.04.2013   11:39Агенцiя

Податкова служба свідомо робить кроки назустріч малому та середньому бізнесу, зменшуючи обсяг звітності та переглядаючи ставки єдиного податку.

Луценко Володимир Олександрович

Луценко Володимир Олександрович

Про новації спрощеної системи  оподаткування, які набрали чинності у 2013 році, розповідає начальник Чернігівської МДПІ Луценко Володимир Олександрович.

- Володимире Олександровичу, чи дійсно спрощенці 2 групи будуть звітувати лише раз на рік?

- Починаючи з 2013 року для фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування та обрали для себе 2 групу, запроваджується річний звітний період замість квартального. Відповідна норма передбачена змінами до Податкового кодексу України.  Зазначене нововведення спростить процедуру ведення бізнесу, вчетверо зменшить обсяг звітності для вказаних підприємців, скоротить  витрати робочого часу.

- Підприємці цікавляться,  яким групам платників зменшено  ставки єдиного податку у  2013 році ?

- Дійсно, платникам єдиного податку 5 та 6 груп знижено ставки єдиного  податку з 7% доходу (у разі сплати податку на додану вартість) та 10% доходу (без сплати податку на додану вартість) до 5% та 7% доходу відповідно.

- Розкажіть, будь ласка, чи дійсно запроваджено нову форму податкової декларації для спрощеної системи?

- В зв’язку із впровадженням нових груп платників єдиного податку виникла необхідність у вдосконаленні форми декларації. Отже, з 5 січня 2013 року встановлено нову форму звітності. Як я вже наголошував, для платників єдиного податку 1 та 2 груп звітним періодом визначено календарний рік, для 3–6 груп – квартал.

- Як платнику податків можна подати заяву на  спрощену систему оподаткування?

- Одним з нововведень 2013 року  є визначення трьох можливих способів подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування – особисто, або уповноваженою особою, поштою та засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб, який надається безкоштовно.

Слід зазначити, що у Чернігівському районі збільшується кількість платників єдиного податку, отже підприємці цінують переваги спрощеної системи оподаткування.

Розмовляла Ольга Хмелевська
Завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю
Чернігівської МДПІ

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини