Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:19:43

Інформаційний дайджест від податкової

04.03.2013   13:48

В сьогоднішній підбірці є інформація про те як зареєструвати свій бізнес та як подавати декларацію якщо Ви працюєте у кількох господарів.

Зареєструвати свій бізнес стало простіше

При реєстрації своєї справи платникам податків більше не потрібно звертатися до податкових органів для  взяття на облік. Їм достатньо подати відповідні документи тільки державному реєстратору.

Як зазначають фахівці Міндоходів, всі процедури подальшої реєстрації оперативно здійснюватимуться між ДПСУ та Укрдержреєстром без участі платника. Тобто після отримання всіх необхідних документів держреєстратор реєструє підприємство або підприємця. Відомості з Єдиного державного реєстру надходять до податкових органів.

Органи ДПС протягом одного дня здійснюють постановку на облік цього платника податків та повідомляють про це державного реєстратора. Після цього реєстратор видає підприємству виписку, в якій підтверджується факт здійснення державної реєстрації та надаються відомості про взяття на облік в органах ДПС.

У Міндоходів впевнені, що такий принцип „єдиного вікна” при започаткуванні бізнесу, скасування необхідності отримання в органах ДПС довідки про взяття на облік зменшать бюрократичні зволікання та спростять процедури започаткування бізнесу підприємцям, заощадивши їм час та зайві витрати.

Доходи від кількох працедавців-податкових агентів

Відповідно до Податкового  кодексу України платники податку зобов'язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного року у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб, якщо протягом календарного року дохід, що оподатковується за ставками, встановленими пунктом 167.1 статті 167 цього Кодексу, виплачується платнику податку двома або більше податковими агентами, і при цьому загальна сума такого доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 - 10730 грн.).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини