Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:35:23

Станом на 1 лютого платники м. Чернігова заборгували до бюджету 147 млн. грн.

18.02.2013   09:46

Одним із напрямків роботи Державної податкової служби є погашення податкового боргу платників податку.

У ДПІ у м. Чернігові створено відділ, який забезпечує здійснення заходів по стягненню платежів до бюджету. З моменту введення у дію Податкового кодексу всі активні заходи стягнення боргу з платників відбуваються лише на підставі рішення суду.

Станом на 1 лютого платники м. Чернігова заборгували до бюджету 147 млн. грн.  Ця сума накопичена роками. З якою - 41% банкрути та підприємства, які розпочали ліквідаційну процедуру  і 13,2% такі, що значний час не звітують та перебувають у розшуку.  І лише 17% активного боргу.

За результатами роботи відділу погашення податкового боргу у січні поточного року до бюджету надійшло 3,1 млн. грн. Рівень боргу було зменшено на 16 млн. грн. до початку року.

Поновлена робота щодо перевірки майна, яке було описано у податкову заставу на суму наявного боргу на підприємствах. Здійснено 16 таких заходів, зафіксовано факти відчуження, що тягне за собою накладення штрафу у сумі вартості майна. Платник податків має право реалізовувати майно лише за згодою органу державної податкової служби.

У разі несплати до бюджету коштів та отримання дозволу суду на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок заставного майна, керівником органу податкової служби приймається рішення про його реалізацію.
 
Процес реалізації заставного майна не дуже легкий та налагоджений. Так, наприклад, у минулому році відбулася лише одна реалізація на незначну суму - 25 тис.грн. Причиною такої ситуації є необізнаність покупців щодо наявності заставного майна, яке податкова служба може запропонувати для придбання.

ДПІ у м. Чернігові ДПС описано майна у податкову заставу на загальну суму 46,5 млн.грн. Коли є потенційні покупці, тоді і реалізація відбувається без перешкод. Враховуючи зазначене, я хочу звернути увагу усіх зацікавлених покупців, що дана інформація розміщена на офіційному сайті ДПС України ch.sts.gov.ua./dovidkova-inf/realizatsiya-zastavnogo-ta-ezhazyaynog/82597.html.

Таким чином, якщо є бажання придбати нерухомість, транспортні засоби (легкові або вантажні), газове або інше спеціалізоване обладнання та інше майно, яке перебуває у податковій заставі, звертайтеся до ДПІ у м. Чернігові ДПС, довідки за телефоном 652-887, 652-807, 652-870.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.