Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:07:38

Розвиток співпраці між податковою та бізнесом

08.02.2013   14:37

Зустрічі з суб’єктами господарської діяльності, які сприяють вирішенню невідкладних питань і розвитку співпраці між податковою та бізнесом є важливими заходами, проводимими міськими податківцями.

Марухленко Олександр

Марухленко Олександр

Наразі запроваджено низку нововведень, спрямованих саме на такі цілі. Серед них Єдиний реєстр платників ПДВ, Центр обслуговування платників податків, Центр сертифікації електронних ключів, Центральний офіс з обслуговування великих платників податків, які мають на меті не лише допомогти бізнесу, а й підвищити інвестиційну привабливість країни та інше.

У той же час відпрацьовуються підприємства, які при значних  доходах сплачують мізерні податки.

У ДПІ у м. Чернігові ДПС створена комісія з вивчення причин низької податкової віддачі та збитковості підприємств, на яку запрошуються керівники підприємств, які потребують особливої уваги з боку податкових органів (при значних валових доходах вони декларують податкову віддачу менше 1% та нижче середньогалузевого рівня як по області так і по Україні), де у формі діалогу вивчаються причини такого фінансового стану та визначаються основні перспективні напрямки щодо збільшення надходжень до бюджету.

 Така всебічна співпраця не проходить марно – переважна більшість платників податків усвідомлює та підтримує державні ініціативи податкової служби. З кварталу у квартал простежується тенденція до зменшення кількості збиткових підприємств та задекларованих ними сум збитків. У порівнянні з даними поданої до податкової інспекції звітності, кількість таких підприємств зменшилася на 77, а сума збитків - на 30,4 млн.грн.

Більшість підприємств декларують свою збитковість протягом тривалого  часу, що суперечить принципам ринкової економіки. Адже працювати собі у збиток – це повільно рухатися до банкрутства, чого жоден керівник не повинен допустити. Ось і постає запитання – чи не “штучна” ця збитковість? А підтвердженням цьому свідчать результати проведеної працівниками інспекції контрольно-перевірочної роботи, зменшено збитки на 10,4 млн.грн.

Низьку податкову віддачу також  декларують деякі підприємства торгівлі, що є вкрай недопустимим. До таких  підприємств у податківців особлива увага і контроль за їх діяльністю буде постійним та пильним.

До речі, з початку року податку на прибуток  сплачено  11,2 млн.грн., що на 8,4 млн.грн. більше минулорічного періоду.

Олександр Марухленко, перший заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.