Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:29:06

Суд відкрив справу про банкрутство "Чернігівгазу”

17.01.2013   12:29Агенцiя

Господарські суди в період з 2 по 9 січня відкрили справи про банкрутство ще шести обласних підприємств з газопостачання і газифікації.

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Згідно з документами, справи порушені за заявами кредитора – компанії “Укртрансгаз” щодо підприємств “Івано-Франківськгаз”, “Сумигаз”, “Чернігівгаз”, “Закарпатгаз”, “Криворіжгаз” і “Миколаївгаз”.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Господарські суди Луганської і Вінницької областей порушили справи про банкрутство газопостачальних підприємств “Луганськгаз” і “Вінницяагаз”.

14 січня госпсуд Дніпропетровської області порушив справу про початок банкрутства газопостачального підприємства “Дніпрогаз”.

Господарський суд Харківської області 9 січня порушив справу про початок банкрутства газопостачального підприємства “Харківміськгаз”.

За повідомленнями в ЗМІ, кредитори облгазів скористалися тимчасовою відсутністю заборони на банкрутство підприємств ПЕК, щоб добитися від компаній повернення боргів.

Подати позови з вимогою про банкрутство до облгазів стало можливим у зв’язку з тим, що Верховна Рада нового скликання поки що не продовжила дію Закону “Про заходи, спрямовані на забезпечення стабільного функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу”.

Цей документ забороняє робити банкрутами ті підприємства ПЕК, в яких є частка держави. Базовий закон було ухвалено в 2005 році, але щорічно його дія продовжувалася окремим законом. Цього року такий законопроект внесено до парламенту, але поки що не ухвалено.

http://www.unian.ua/news/547482-sudi-vidkrili-spravi-pro-bankrutstvo-sche-shesti-oblgaziv.html

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.