Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:03:47

Сумлінна сплата податків – приклад високої культури

09.01.2013   09:41

Вирішення соціальних завдань, підтримка повноцінного функціонування економіки країни та її господарюючих суб’єктів залежить передусім від забезпечення своєчасних і у повному обсязі бюджетних надходжень.

Федір Уляненко

Федір Уляненко

Податкова служба у сучасних умовах повинна стимулювати економічний  розвиток країни, сприяти створенню  умов для залучення інвестицій, розвитку приватного бізнесу, сприяти зниженню податкового тягаря, отриманню сталих доходів до державного бюджету.

За результатами роботи у 2012 р. до бюджетів усіх рівнів мобілізовано -1052,5 млн. грн. Показник добровільної сплати податків до державного бюджету становить 89,9 % від загальної кількості надходжень та демонструє достатньо високий рівень сумлінності платників.

До загального фонду Державного бюджету за минулий рік надійшло 491,3 млн.грн.

По бюджетоформуючих платежах загального фонду Державного бюджету надійшло, у т.ч.: по податку на прибуток 128,4 млн.грн., по податку на додану вартість 317,5 млн.грн., по збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ 14,6 млн.грн.

До місцевого бюджету  за 2012 рік надійшло 561,2 млн. грн. зборів та інших платежів. Понад доведені показники надійшло майже 35,0 млн.грн., фактичні надходження 2011 року перевищено на 95,2 млн.грн. Обов'язковою складовою бюджетних доходів виступає земельний податок. Так, за підсумками 2012 року до бюджету держави платники сплатили близько 80,5 млн. грн. земельного податку. Податку на доходи фізичних осіб надійшло 401,4 млн.грн.

Податківці зацікавлені у стабільній платоспроможності суб'єктів господарювання.

Ми злагоджено і відповідально  працювали у 2012 році. Я бачу позитивні перспективи розвитку податкової служби на рік прийдешній, бо вдосконалення податкової системи буде продовжуватися, адже рівень роботи з платниками має стати найвищим. Завдяки тісній взаємодії з місцевими органами влади та самоврядування, покращання сервісних послуг, покликаних допомогти платникам прозоріше декларувати доходи та добровільно сплачувати податкові зобов'язання, ми зможемо виконати найголовніший обов'язок перед державою – наповнити казну, стати надійним партнером для платників.

Федір Уляненко, начальник ДПІ у м. Чернігові  ДПС

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини