Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 03:01:37

Відбулася презентація книги поезій "На рушниках натомлених вітрів" Миколи Будлянського

03.01.2024   08:38Агенцiя

28 грудня у Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося останнє в цьому році засідання клубу "Краєзнавець".

 У читальному залі бібліотеки зібралися друзі, шанувальники та поціновувачі творчості українського письменника, журналіста, краєзнавця Миколи Будлянського аби привітати його з недавнім 70-річчям та виходом у світ чергової книги поезій з ліричною назвою "На рушниках натомлених вітрів".

Нагадаємо, що Микола Георгійович не вперше презентує свої творчі здобутки в обласній бібліотеці. Так, у лютому 2018 р. були представлені збірник краєзнавчих нарисів про село Олишівка Чернігівського району "Час рікою пливе" та книга "Розкажіть мені, мамо" про рідну йому Держанівку тодішнього Носівського району, у березні 2019 р. – збірка поезій "Смак пізнього яблука" та книга документально-публіцистичних нарисів "Орлівка. За батьківськими заповітами", а у вересні 2021 р. – книга віршів "Любов і вирій".

Вітаючи презентанта, директор Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Юрій Соболь наголосив, що поезія Миколи Будлянського людяна, тепла, актуальна і напрочуд афористична.

У таємничий світ народження поезії занурив присутніх автор презентованої збірки, а також пан Микола познайомив зі своїми новими віршами.

Щиро і тепло вітали Миколу Будлянського з ювілеєм і виходом збірки та бажали творчого натхнення голова Чернігівського обласного осередку Національної спілки письменників України Олена Конечна і відповідальний секретар цієї ж організації Валентина Громова, чернігівський поет і журналіст Олексій Маслов, тележурналістка та волонтерка Тетяна Миргородська, доктор юридичних наук, професор Іван Богатирьов, ветеран чернігівської журналістики Лідія Кузьменко, письменник Михась Ткач, поетеса Ганна Демиденко (Верес) та ін.

Емоційно та чуттєво звучали цього дня вірші у виконанні бібліотекарів – відділу краєзнавства Софії Мнівець та відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Світлани Сусленко.

У залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Поетичний світ Миколи Будлянського", яку презентувала модераторка заходу, завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова.

Ірина Каганова, завідувачка відділу краєзнавства

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини