Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 10:02:01

Ювілейний сезон розпочався з класичних шедеврів у виконанні оркестру “Філармонія”

15.10.2023   14:31Агенцiя

Перша програма нового сезону задає тон всьому концертному року. Тож недарма виконанням двох справжніх шедеврів класичного музичного мистецтва відкрився ювілейний 80-й сезон у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

 14 жовтня 2023 року Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача представив глядачам Концерт для фортепіано з оркестром №3 до мінор “Per aspera ad astra”, оп. 32 Сергія Борткевича і Симфонію № 1 до мінор, oп. 68 Йоганнеса Брамса. Два величні опуси композиторів, чиї життя і творчість тісно пов’язані з Віднем.
Концерт для фортепіано з оркестром №3 до мінор “Per aspera ad astra” (“Через терни до зірок”) Борткевича – твір, який критики справедливо називають блискучим. Багатство образів, виразність і романтичність чотиричасного концерту з успіхом продемонстрували музиканти оркестру “Філармонія” (солістка – Ольга Шадріна). “Третій концерт – це тріумфальна пісня подолання сил долі”, – так каже про твір художній керівник та головний диригент оркестру Микола Сукач.
Симфонія № 1 до мінор Йоганнеса Брамса прозвучала у другому відділенні концертної програми. Над нею композитор працював 21 рік. Притаманні симфонії ліричність, навіть трагізм, задумливість і, разом з тим, артистичність стали справжнім одкровенням у виконанні Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”.
Перший концерт 80-го сезону Чернігівського обласного філармонійного центру глядачі прийняли щирими оваціями.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм


 

Останні новини Чернігівщини

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини