Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:35:50

"Пейзажі, намальовані світлом" від польських фотохудожників

04.05.2023   11:50Агенцiя

3 травня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття виставки світлин "Пейзажі, намальовані світлом" членів фотоклубу "Об'єднання митців Польської Республіки" й Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP) Уршулі та Павла Ференців (Польща).

 Кураторами виставки виступили члени Національної спілки фотохудожників України Сергій Тарабара і Микола Верповський.
  Про звітну фотовиставку ЧОО НСФХУ можна прочитати за посиланням: http://libkor.com.ua/news/5412-zvitna-fotovistavka-chernigivskoyi-oblasnoyi-organizaciyi-nsfhu-na-storoni-svitla.
  Мистецтво – це універсальна мова, яку можуть зрозуміти у будь-якому куточку світу. Від початку повномасштабного вторгнення Польща надає Україні велику допомогу й підтримку, і тішить те, що наші дружні стосунки продовжуються і у мистецтві, культурних зв'язках та взаємопізнанні наших країн.
  На відкритті про фотовиставку "Пейзажі, намальовані світлом" розповідали ведуча і завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ Катерина Мехеда та куратор виставки і член НСФХУ Сергій Тарабара, а своїми враженнями поділилися журналіст і письменник Владислав Савенок, художниця та поетеса Тетяна Тимошенко, фотомисткиня і членкиня чернігівського фотоклубу "Прекрасне поруч" Наталія Василинчук.
  Аби не проґавити відеозвіт із вернісажу – слідкуйте за оновленням новин на сайті або на сторінках бібліотеки у соцмережах.
  Коротко про авторів
Павел Ференц народився 1960 року. Педагог, музикант, фотохудожник. Живе і працює у рідному місті Новий Сонч. Працює в жанрі пейзажної, репортажної, вуличної та концертної фотографії.
Уршуля Ференц народилася 1962 року. Працює в жанрах пейзажу, натюрморту і концертної фотографії.
  Автори займаються фотомистецтвом з 2009 року. Вони – члени Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP), фотоклубу "Об'єднання митців Польської Республіки" та Сондецького фотографічного товариства. Нагороджені "Золотим Сондецьким яблуком" за активну діяльність у розвитку мистецтва фотографії.
   Більше, зокрема про відзнаки та експозиції, у яких автори брали участь, можна дізнатися, переглянувши пресрелізи до виставки.
  В експозиції представлено 40 світлин. Це колекція фотографій, створених протягом кількох останніх років, які представляють красу польського пейзажу. Вони були зроблені під час багатьох фотографічних пленерів та фотоекспедицій і є результатом багатогодинного спілкування з природою.
  Виставка чекатиме на відвідувачів у читальній залі бібліотеки (ІІ поверх) до кінця травня.

За додатковою інформацією звертатися:
Катерина Мехеда,завідувачка відділу мистецтв, членкиня НСЖУ

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини