Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:46:56

«Шануймо геніїв свого народу!»

10.03.2023   11:53Агенцiя

9 березня 2023 року світ відзначає 209-й день народження Великого Кобзаря. І в цей день Капела бандуристів ім. О.Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру під орудою заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща започаткувала новий творчий проєкт «Шануймо геніїв свого народу!».

Його мета – підкреслити ту роль, яку справжні генії вітчизняної культури відіграли в історії українського суспільства. «Кожен українець має знати філософів-просвітителів свого народу. А ми їх маємо, і їх багато. Наша біда, що ми мало часу приділяли вивченню їх мудрої спадщини, мало прислухалися до їх порад... Український народ кров’ю доказує, що він є, був і завжди буде. Тож настав час почути голос наших предків-геніїв, вивчити їх безцінну спадщину, в якій є все: віра, сила духу, правда, мудрість», - каже Раїса Борщ.
Перша програма у циклі концертів у рамках проєкту «Шануймо геніїв свого народу!» була присвячена Тарасові Шевченку і Григорію Сковороді, чия творчість і досі є основною парадигмою української культури. У програмі прозвучали композиції  Ігоря Гайденка, Григорія Верьовки, Євгена Козака, Омеляна Шпачинського, Віктора Власова, Данила Крижанівського на вірші Тараса Шевченка і Григорія Сковороди – «Ангели, знижайтеся», «Весна люба», «Всякому городу нрав і права», «Тополя», «Думи мої, думи», «Реве та стогне Дніпр широкий» та інші.
Провів концертну програму Дмитро Обєдніков.
Невдовзі на глядачів чекають нові концертні програми Капели бандуристів ім. О.Вересая в рамках творчого проєкту «Шануймо геніїв свого народу!».

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.