Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:00:31

«Сліпий». Прем’єра до шевченківських днів

02.03.2023   09:54Агенцiя

Цього року виповнюється 209 років від дня народження генія і світоча українського народу Тараса Шевченка та 162-а річниця його смерті. У Чернігівському академічному облмуздрамтеатрі, який з моменту заснування носить ім’я Т.Г.Шевченка, завжди з глибокою шаною ставилися до літературного спадку Великого Кобзаря, періодично зверталися до постановки вистав, пов’язаних з його життям і творчістю. От і цього року до шевченківських днів в театрі здійснили постановку драматичної вистави «Сліпий» за твором Тараса Шевченка, прем’єра якої відбудеться 09 березня о 18.00 год. на головній сцені області.

Виставі «Сліпий» належить особливе місце в творчій діяльності театрального колективу. Поставлена в 1989 році народним артистом України та СРСР Володимиром Грипичем дума-опера «Сліпий» за поемою Тараса Шевченка «Невольник» була відновлена у 2014 році режисером, заслуженим діячем мистецтв України Вірою Тимченко й упродовж багатьох років прикрашала репертуарні афіші театру. Наразі над поверненням в репертуар театру цього знакового твору працювала нова постановочна група, а в його сценічному втіленні задіяно весь творчий склад театру – артисти драми, балету, оркестру.

Сучасна драматична поема «Сліпий» – це не лише образний екскурс в історію українського козацтва, а палкий заклик до боротьби за волю, співзвучний з нинішнім протиборством українського народу за свою незалежність. Інсценізована розповідь про сліпого козака, який долає усі перешкоди на шляху до рідного дому, створює високий образ віри українського народу у перемогу добра над злими силами, у всеперемагаючу міць вірної любові.

Отже, запрошуємо усіх шанувальників надбань української культури на перегляд прем’єрних показів вистави «Сліпий», які відбудуться 09, 12 і 23 березня 2023 року.

Квитки можна придбати в касі театру на онлайн за посиланням: bit.ly/ticketsboxtheatre

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
На фото: підготовка до вистави “Сліпий”
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини