Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:32:07

Крізь сміх і сльози

28.02.2023   20:05Агенцiя

Дуже легко піддатися смутку чи впасти в тривогу, коли закінчується рік, протягом якого твоя рідна країна потерпає від нападу лютого ворога, а кінця війни ще не видно. Та за цей рік страждань і випробувань українці зрозуміли, що страхами й плачами перемоги не здобути, і щоб здолати ворога, потрібні міцність духу, бадьорий настрій і впевненість у своїх силах.

І якщо напередодні виповнення річниці повномасштабного вторгнення в Україну російського війська люди хочуть іти до театру, готові дивитися комедійну виставу, здатні посміятися зі сценічних жартів і сюжетних перипетій вистави, годі сумніватися в міцності їхнього духу і безмежності вірі в перемогу українського народу в цій жорстокій війні. Саме такий заряд бадьорого настрою отримали глядачі, які прийшли цього четверга на перегляд вистави «Боїнг-Боїнг» за п’єсою М.Камолетті та спостерігали за романтичними пригодами молодого паризького ловеласа з трьома чарівними стюардесами.

Зовсім інша атмосфера панувала під час презентації експериментального мистецького проєкту «Рік потому», представленого чернігівцям творчим ансамблем акторської молоді театру 24 лютого, у зв’язку з виповненням річниці війни, в якій український народ відстоює свою незалежність. Художня композиція, в яку входили поетичні твори, музичні і пісенні номери, хореографічна замальовка, глибоко схвилювала глядацьку аудиторію, знайшла відгук в серцях присутніх, викликала у кожного незабутні спогади, пов’язані з пережитим лихоліттям воєнного часу. Глядачі разом з учасниками мистецького проєкту хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих протягом цього тяжкого року, а наприкінці бурхливими оплесками висловили свою вдячність воїнам Збройних Сил України, присутнім в залі, а також акторам, які підготували і провели цей благодійний захід.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.