Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:42:19

«Нескорена Чернігівщина» вже в бібліотеках Чернігова

01.12.2022   20:49Агенцiя

Напередодні 31-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.В. Короленка та Чернігівська міська комунальна централізована бібліотечна система отримали примірники книги «Нескорена Чернігівщина: реальні історії війни».

Її було презентовано в обласному центрі буквально п’ять днів тому. І ось з власної ініціативи творча група цього видання — журналісти чернігівського ЗМІ «Челайн» на чолі з Павлом Солодовником безоплатно передала його примірники до бібліотек міста.

«Нескорена Чернігівщина» складається з передмови про оборону Чернігівщини з 24 лютого до початку квітня 2022 року, яку підготував співробітник Українського інституту національної пам’яті, та 40 документальних розповідей-історій про злочини російських окупантів на Чернігівщині, героїчні вчинки, доблесть і відвагу воїнів Сил оборони, волонтерів, і навіть дітей.

Зібрані розповіді-історії в книзі підготовлені журналістами Іриною Осташко, Мариною Кирієнко, Таліною Тарасенко, Світланою Білоус, та Павлом Солодовником.

У виданні також представлено ціле зібрання якісних документальних світлин цього періоду. За кілька десятиліть вони стануть цінними, а може й унікальними джерелами про російсько-українську війну…  

Книга побачила світ за фінансової підтримки народного депутата України Бориса Приходька. Це важливе вкладання коштів для написання вітчизняного літопису російсько-української війни на регіональному рівні.

Вітаємо безоплатну передачу з власної ініціативи колективом «Челайн» примірників книг «Нескорена Чернігівщина» для бібліотек. Нехай цей вчинок стане прикладом для наслідування нашим авторам і видавництвам!

 

Сергій Горобець, Український інститут національної пам’яті

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини