Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:58:35

«Душа Народу» - спільний проєкт ONUKA та митців Чернігівщини до роковин Голодомору

26.11.2022   15:00Агенцiя

Під час війни, серця, які палають, об’єднуються у єдиний енергетичний потік та рухаються в такт. Цей потік, у якому об’єднані мільйони українських сердець, і є душею нашого народу.

Саме цю душу, таємничу та щиру, ми прагнули віднайти та віддзеркалити у творчості в рамках нашого проєкту «Душа Народу». У «Душі Народу» об’єдналися ONUKA та митці Чернігівщини: Чернігівський Академічний хор імені Дмитра Бортнянського, хор старших класів «Провесінь» КЗПМО «Чернігівська музична школа №1 ім. Стефана Вільконського», актори Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка та Чернігівського обласного молодіжного театру.

Це перший проєкт, який реалізований в рамках Єдиного мистецького простору -  ініціативи, заснованої начальником Чернігівської військової адміністрації В’ячеславом Чаусом. 

«Культура – це один з найпотужніших інструментів впливу на суспільство. Саме тому, після того, як наші воїни звільнили Чернігівщину від російських окупантів, ми відкрили культурний фронт боротьби за Україну. Дуже вдячний ONUKA та митцям Єдиного мистецького простору Чернігівщини за цю неймовірну роботу, адже голос творчості під час війни має звучати гучно та привертати увагу до війни не тільки українського суспільства, але й наших закордонних друзів та партнерів. Ми будемо робити все можливе для підтримки мистецтва Чернігівщини та з нетерпінням очікуємо втілення наших нових задумів», – заявив начальник Чернігівської військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

«Душа Народу» проводить паралелі між двома найбільшими злочинами росії проти українського народу: Голодомором 1932-1933 рр. та найкривавішим актом восьмирічної незаконної російської агресії – лютневим вторгненням 2022 р. Ми знову зіштовхнулися з тим самим злом, але на цей раз маємо величезну силу, щоб перемогти його раз і назавжди. 

«Ми знімали це відео у селі Лукашівка, на Чернігівщині, у напівзруйнованій старовинній церкві. Села окупованої Чернігівщини, Буча, Маріуполь, Ізюм – це провісники нового геноциду. І тільки мужність українських воїнів та сміливість простих людей рятує нас від темряви. Цією роботою ми хочемо вселити віру, що попри весь морок, який принесло на нашу землю зі сходу, ми, український народ, сяємо і ніколи не погаснемо!»,   – зазначила ONUKA.

Над втіленням «Душі Народу» працювала команда з більш ніж 60 професіоналів. Керівник проєкту та автор ідеї – Оксана Тунік-Фриз. Виконавчим продюсером та режисером виступив Віталій Молчанов, брат якого загинув під час оборони Чернігова. Режисер сцен відтворення архівних фото - Олександр Лаптій. Оператор відео - Олег Бондаренко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини