Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:51:20

Патріотичний документальний цикл презентували у Чернігові

03.09.2022   10:22Агенцiя

Учора у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулася презентація документального циклу «Гарт нації», виробленого проєктом «Just TV».

До складу циклу входять три документальні фільми «Чернігів. Церква», «Справжні Герої» та «Янголи Життя», присвячені темі героїчного спротиву Чернігова російським агресорам.

До участі у заході долучилася перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, також на презентацію було запрошено освітян та працівників музейних закладів обласного центру.

Героями фільмів стали учасники оборони міста - військовослужбовці, представники волонтерської спільноти міста, органів державної влади та місцевого самоврядування, співробітники комунальних служб, священнослужителі та звичайні жителі обласного центру, які поділилися своїми емоціями та враженнями від страшних подій лютого-березня цього року.

Творці циклу, а саме автор ідеї Ігор Причина, режисер і оператор Володимир Синцов, автор сценарію Василь Куртяк висловили подяку за допомогу за наданий відеоматеріал телеканалу «Дитинець», а також оператору Олександру Урванцеву та директору Департамента інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА Андрію Подорвану.

Автор ідеї Ігор Причина закликав присутніх освітян використовувати відеоматеріали у навчальному процесі для наочної демонстрації учням.

- Ми ще до великого вторгнення робили великий документальний проєкт «Зв’язок поколінь», у якому розповідали історії звичайних простих людей, волонтерів, воїнів АТО. Тих, які живуть поряд, яких можна зустріти у будь-якій громаді. Після того як окупанти втекли з Чернігівщини, ми вирішили зробити проєкт по свіжим слідам тут. Ми приїхали, почали спілкуватися з людьми і перше, що прийшло нам на думку, це хлопці з комунальних служб. Також я був просто здивований тим, наскільки у Чернігові спрацювали волонтери та представники органів влади, - розповів автор сценарію Василь Куртяк.

Також Василь Куртяк відзначив організаційну допомогу Чернігівської ОВА та поділився планами на майбутнє: відвідати ті територіальні громади області, що перебували під ворожою окупацією та відзняти ще кілька фільмів, присвячених життю простих мешканців в окупації.

Документальний цикл можна переглянути за посиланням:

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини