Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:32:24

У Чернігові відбувається виставка карикатур про війну

03.06.2022   13:25Агенцiя

«Російський військовий корабель, іди на х…» Саме з такою назвою у Чернігові триває міжнародна виставка карикатур, присвячена війні в Україні. Ідея належить активістам із Миколаєва та Одеси.

— На заклик наших колег-партнерів із туристичної галузі південного регіону щодо організації виставки карикатур про війну сьогодення відгукнулися художники багатьох європейських країн, — розповів начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олександр Шевчук. — Тут також представлені роботи митців з Індії, і, навіть, з білорусі та росії.

На думку Олександра Шевчука, художники в своїх роботах «прославляють» карлика путіна та російський корабель, який успішно пішов на дно. Карикатури є певною мистецькою зброєю, яка розкриває настрій світової спільноти щодо війни в Україні та загальне несприйняття російської федерації. Художники висміюють дії рашистів, проте, навіть через призму карикатур, чітко дають зрозуміти, наскільки серйозна ситуація у нашій країні.

На виставку щодня приходить багато людей. Своїх студентів на екскурсію запросила і доцент кафедри філософії та культурології Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Марина Каранда.

— Шаржі надихнули мене прочитати невеличку інтерактивну лекцію для студентів. Списалися в соціальних мережах та вирішили сюди завітати, — говорить викладачка.

Карикатури вразили студентів різними стилями виконання, а також особливим поглядом на війну. Поряд малюнки як від професійних майстрів, так і небайдужих людей.

— Уважно роздивившись художні твори. відразу розумієш, що весь світ думає про Україну не як про жертву конфлікту, а як про героїчну націю, що змінює перебіг історії, — додала Марина Каранда.

Виставка настільки зацікавила чернігівців, що місцеві організатори планують звернутися до своїх колег з проханням продовжити її показ в інших населених пунктах Чернігівської області, що постраждали від підлих, мерзенних рашистів.

АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.