Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:44:23

Проєкт #CheDram. Що може театр, коли точиться війна

02.05.2022   12:14Агенцiя

Згадуючи тут про театр, маємо на увазі не красиву будівлю, яка є пам’яткою архітектури і прикрашає центр нашого міста і яка, дяка Богові й українським воїнам-захисникам, уціліла після жорстоких обстрілів Чернігова російською артилерією і авіацією.

Насамперед, говоримо про театр як мистецький колектив, про людей, які працюють в театрі, для яких творча самореалізація стала змістом і сенсом життя. Попри те, що події цієї жахливої війнизмусили припинити діяльність культурно-мистецьких закладів Чернігівщини – багато хто виїхав з області чи взагалі за межі країни– ті шевченківці, що залишилися в Чернігові або повернулися після звільнення регіону від «рашистської» нечисті, вишукують можливостіабизадовольняти культурні потреби населення – військових, волонтерів, містян.

Саме таку мету наслідує новостворений активістами волонтерського руху мистецький проєкт «#CheDram», в рамках якого протягом останніх тижнів у приміщенні Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г. Шевченка на благодійних засадах відбувалися покази українських кінострічок для військових, учасників тероборони та волонтерського руху.

А нещодавно вперше після більш ніж двомісячної перерви на сцені театру відбувся показ вистави «Загадкові варіяції» за п’єсою сучасного драматурга Е.-Е. Шмітта у виконанні заслуженого артиста України Олександра Куковєрова та артиста драми Петра Великого. Постановку цієї вистави на чернігівській сцені здійснив режисер нашого театру Денис Федєшов, який наразі в лавах ЗСУ боронить рідну землю від нападників.

Після закінчення вистави актриса і режисер нашого театру Анастасія Кузик, яка є одним з фундаторів реалізації на базі Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г. Шевченка мистецького проєкту«#CheDram», запросила присутніх на наступні заходи, що будуть проводитися найближчим часом у рамках цього мистецького проєкту. Від імені всього театрального колективу вона привітала присутніх у залі прикордонників з професійним святом та подякувала усім захисникам України за мужність і стійкість у боротьбі з ворогами. Глядачі, стоячи, дружними оплесками підтримали її привітання.

Отже, отримуйте інформацію про культурно-мистецькі події, що відбуватимуться протягом травня в Чернігівському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г. Шевченка, від волонтерів або на телеграм-каналі за посиланням  https://t.me/chedram #CheDram та приходьте до театру, щоб підтримати одне одного в щоденній боротьбі українського народу за незалежність Української держави.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.