Управління культури та туризму запровадило відкритий конкурс на кращий рецепт регіональної страви
Управління культури та туризму Чернігівської міської ради запровадило відкритий кулінарний конкурс на кращий рецепт регіональної страви з використанням локальних продуктів.
Презентували ініціативу 17 лютого у Туристичному інформаційному центрі. Головна стратегічна мета муніципального конкурсу - зробити акцент на регіональній поліський кухні, страви якої у перспективі могли б з'явитись у рестораціях Чернігова.
Конкурс проходить у рамках проєкту "Чернігівщина - кулінарна спадщина". Ціль конкурсу - популяризувати українську та регіональну кухню і поширити корисну інформацію про культуру приготування різноманітних страв регіону.
За словами начальниці відділу культури Управління культури і туризму Катерини Литвин, гастрономічна спадщина - це самоідентифікація українців, зокрема, чернігівців та жителів Чернігівської області. Тому вкрай важливо зберегти цю спадщину та популяризувати її за допомогою ресторацій, у меню яких мають з'явитися майбутні страви.
Конкурс на кращий рецепт регіональної страви буде проходити протягом місяця, з 17 лютого по 17 березня, у три етапи.
- Перший етап - організаційний, з 17 лютого по 28 лютого 2022 року. На цьому етапі проводиться відбір заявок на участь у конкурсі.
- Другий етап - експертний, з 1 березня по 10 березня 2022 року. На цьому етапі проводиться аналіз рецептів членами журі, відбір та оприлюднення 3-х кращих рецептів.
- Третій етап - фінальний, з 11 березня по 17 березня 2022 року. На цьому етапі проводиться презентація та приготування страви переможцями відбіркового етапу. Організатори конкурсу забезпечують учасників необхідним для приготування обладнанням, інвентарем та продуктами.
У конкурсі можуть взяти участь будь-які особи віком від 16 років, які або цікавляться кулінарією, або професійно працюють в цій сфері. Участь у конкурсі безкоштовна.
Нині розпочався етап відбору заявок. До складу журі конкурсу увійшли провідні кухарі, громадські діячі, керівники ресторанних та туристичних підприємств Чернігова. Чіткого переліку інгредієнтів, які мають використовуватись у запропонованих стравах поліської кухні, немає. Проте важливою умовою конкурсу є використання саме тих складників, які властиві нашому регіону.
Переможець кулінарного змагання, страва якого/якої найбільше сподобається журі, отримає винагороду у розмірі 10000 гривень. Крім того, унікальні рецепти учасників будуть розміщені у збірці "Чернігівщина - унікальна спадщина", яку планують видати в електронному варіанті вже в цьому році.
Створення унікальних рецептів дасть можливість ще більше популяризувати туристичну галузь Чернігова. Є плани і на перспективу, а саме, створити унікальний кулінарний фестиваль поліської кухні, який би проходив у Чернігові на регулярній основі.
Пропозиції рецептів страв можна надсилати сюди: http://surl.li/bkgav
За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами 067 388 57 21 або 093 141 29 50.
Останні новини Чернігівщини
На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк «Носівські господарства» 10:13
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про включення індустріального парку «НОСІВСЬКІ ГОСПОДАРСТВА» до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Парк створено строком на 30 років на території міста Носівка Ніжинського району. Ініціатором виступає Носівська міська рада.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:11
Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 1 пожежу. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.
12 грудня: цей день в Україні і світі 10:05
День 1388 Російська агресія - Day 1388 Russian aggression
На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43
У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.