Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:40:47

Чернігівському обласному історичному музею 125 років

27.11.2021   08:48Агенцiя

125 років виповнилося Чернігівському обласному історичному музею.

26 листопада, у приміщенні закладу за участі керівництва міста та області провели спецпогашення конверту та марки, приурочених до цієї визначної дати. У їхньому створенні взяли участь і працівники музею – вони відбирали експонати, які будуть зображені на конверті.

Загалом “Укрпошта” випустила 50 тисяч примірників цього конверту. Їх можна буде придбати вже з 27 листопада у всіх відділеннях підприємства. Процедура спецпогашення для Чернігова не нова, але такі унікальні конверти із зображеннями пам’яток нашого краю з’являються нечасто. Раніше на них потрапляли Катерининська церква та фортеця у Батурині.

На церемонію спецпогашення завітали і філателісти, аби поповнити свої колекції. Причому рідкістю є не сам конверт, а штемпель, яким проводять процедуру. Його відмітку можна отримати лише 26 листопада, безпосередньо в історичному музеї, або у поштовому відділенні навпроти філармонійного центру.

Чернігівський обласний історичний музей було засновано у 1896 році, а згодом колекціонер і меценат Василь Тарновський передав до закладу свою колекцію старожитностей. Тому нині музей і носить його ім’я.

ТРА Новий Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION