Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:21:04

У Чернігові обговорили політику держави у сфері протидії та запобігання насильству

19.11.2021   17:53Агенцiя

Захід приурочено до Всеукраїнської інформаційної кампанії "16 днів проти насильства" та 10-річчю прийняття Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. У засіданні "круглого столу" в онлайн-форматі брали участь представники громадських організацій, структурних підрозділів облдержадміністрації та бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Коло проблемних питань "круглого столу" було актуальним стосовно вимог сьогодення. Говорили і про Стамбульську конвенцію, і про державну політику з питань запобігання та протидії домашньому насильству, і про програми, координаційні ради, які нині активно створюються на місцях у громадах області.

Не зважаючи на онлайн формат, обговорення не перетворилося на монолог. Запитання від учасників конференції звучали і у прямому ефірі, і в чаті. Продовжити дискусію можна буде найближчим часом у соцмережах, коли запис трансляції з'явиться на сторінці Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка у фейсбуці та інстаграмі.

Результатом проведення онлайн-конференції стало підтримання звернення громадських організацій, учасників "круглого столу" до депутатів Верховної Ради України щодо прийняття рішення про ратифікацію Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. Про це в заключному слові повідомила почесна голова ГО "Спілка жінок Чернігівщини", координаторка "круглого столу" Ірина Дорожкіна.

Організатори "круглого столу" – Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, Чернігівський обласний центр соціальних служб, громадська організація "Спілка жінок Чернігівщини".

Партнери заходу – Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, Департамент сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Комітет з гендерних питань громадської ради при Чернігівській ОДА.

За інформацією Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей