Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:22:44

На Новгород-Сіверщині реалізовано проєкт «Українське коріння «Слова о полку Ігоревім»

03.11.2021   19:06Агенцiя

У Новгород-Сіверському історико-культурному музеї-заповіднику «Слово о полку Ігоревім» 29 жовтня у рамках реалізації проєкту «Українське коріння «Слова о полку Ігоревім» відбувся регіональний квест «Відкрий таємниці «Слова….» для представників Новгород-Сіверського, Корюківського та Чернігівського районів.

Для учасників квесту було підготовлено 7 завдань на знання першої писемною пам’ятки давньоруської літератури. Підказки та відповіді на деякі завдання містилися у експозиційних залах історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» та на території Спасо-Преображенського монастиря. Всі учасники квесту отримали подарунки.

Організатори заходу сподіваються, що квест «Відкрий таємниці «Слова….» стане однією з форм неформального отримання інформації та сприятиме мотивації пізнавальної діяльності учасників. А найближчим часом ця форма роботи з відвідувачами стане сформованим новим туристичним продуктом, який підвищить туристичну привабливість Новгород-Сіверщини.

Проєкт «Українське коріння «Слова о полку Ігоревім» реалізовано громадською організацією «Ніжинське археологічне товариство при НДУ ім. Миколи Гоголя» з метою виховання патріотизму, формування історичної свідомості та сприяння активізації науково-дослідницької роботи. Фінансування заходів здійснювалося коштом обласного бюджету у рамках Програми сприяння розвитку громадянського суспільства «Чернігівська громада» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням другої (позачергової) сесії Чернігівської обласної ради восьмого скликання від 26.01.2021 № 19-2/VIIІ.

 

За повідомленням ГО «Ніжинське археологічне
товариство при НДУ ім. Миколи Гоголя»

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини