Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:26:49

Голова Чернігівської ОДА у філармонійному центрі

08.10.2021   10:52Агенцiя

7 жовтня 2021 року голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус ознайомився з ходом реставрації будівлі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Поінформував очільника області про хід реставрації, яка проходить в рамках програми Президента України “Велике будівництво”, генеральний директор — керівник художній філармонійного центру Сергій Теребун. У зустрічі взяли участь представники генпідрядників і субпідрядних організацій, які є виконавцями робіт.

Роботи з реставрації будівлі — пам’ятки архітектури місцевого значення — розпочалися у 2019 році коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. За час реалізації проєкту були замінені на енергозберігаючі вікна і двері, відреставровано фасад, відремонтовано системи водостоку, покриття тротуару біля будівлі замінене на сучасне.  

Під час робочого візиту голова обласної державної адміністрації в деталях поцікавився будівельними роботами у дворику філармонійного центру, який після ремонту має стати не просто концертним майданчиком просто неба, а експериментальною творчою локацією для проведення інноваційних культурно-мистецьких заходів, ознайомився з ходом оновлення концертної зали філармонійного центру. Тут йде модернізація сценічного комплексу. Незабаром мають розпочатися загальнобудівельні роботи, будуть встановлені нові крісла, конструкція яких відповідатиме умовам, необхідним для збереженням унікальної акустики зали. Для людей з особливими потребами передбачені спеціальні місця у глядацькій залі, підйомник для доступу до неї, а також облаштовані з урахуванням їх потреб санвузли. “Держава витрачає кошти для того, щоб людям стало краще: щоб було комфортніше, щоб був якісніший звук, щоб доступ до зали мали всі люди, і маломобільні в тому числі”, - наголосив під час зустрічі В’ячеслав Чаус.

Підбиваючи підсумки візиту, очільник області сказав: “У цьому році об’єктів, на які спрямовуються кошти ДФРР,  в нас вісім, і з них сім об’єктів — це програма Президента України “Велике будівництво”. Загальна сума фінансування — більше 84 мільйонів гривень. Ми спілкуємось з кожним підрядником, намагаємось зробити все, щоб прискорити виконання робіт, але щоб це не вплинуло на їх якість. Дотримання термінів зі збереженням якості — це головне. Сьогодні під час зустрічі у філармонійному центрі я поспілкувався з генеральними підрядниками, субпідрядниками, з кожним — хто яку проблематику бачить по своєму напрямку діяльності. І я вважаю, що в нас є всі шанси відкрити даний об’єкт в цьому році”.

За словами генерального директора — керівника художнього обласного філармонійного центру Сергія Теребуна, роботи виконуються згідно із затвердженим графіком. “Першу чергу ми практично завершили, залишилося оснащення дворику і паркану, - каже Сергій Теребун. - Що стосується другої черги, тут більш складна ситуація, тому що йдеться про дуже широке коло робіт: встановлення зовнішнього декоративного освітлення, облаштування санвузлів, спеціальних місць в глядацькій залі та підйомника для людей з інвалідністю, облаштування сучасної вентиляційної системи з підігрівом та кондиціюванням, забезпечення сцени сучасною механікою і одягом, звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням, проведення протипожежних заходів, ремонтні роботи вхідних тамбурів та глядацької зали... Втім, згідно з графіком робіт, до новорічних свят ми порадуємо глядачів Чернігівщини своїми творчими проєктами в оновленому філармонійному центрі!”

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини