Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:12:24

“Молитви за Україну” у Борисоглібському соборі

20.09.2021   13:34Агенцiя

“Поліінклюзивний перформанс” — так визначили свій концерт “Молитви за Україну” артисти Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом Івана Богданова.

 Акція пройшла 19 вересня 2021 року у Борисоглібському соборі Чернігова.

“Молитви за Україну” поєднали духовну музику в найширшому розумінні — від духовних наспівів сивої старовини до творів сучасних композиторів: “Kyrie eleison” невідомого автора, “Вокаліз”, “ Од Ішама” Івана Зажитька, “Jesu, meine Freude” Йоганна Себастьяна Баха, спірічуели “Soon Ah Will Be Done” і “My Soul’s Been Anchored In The Lord”, “Радуйся, радость” Єпифанія Славинецького, “Ангел вопіяше” Михайла Вербицького, староболгарська “Херувимская песнь”, “О Пречиста Діво Мати” Олександра Кошиця, “Христос воскресе“ (грузинський наспів), “Камо пойду от лиця Твоєго” Миколи Лисенка...
Поліінклюзивний перформанс хору імені Бортнянського став для численних глядачів, які зібралися у древньому чернігівському храмі, не тільки концертною програмою, а й путівником з історії духовних піснеспівів різних релігій, християн різних конфесій, розповіддю про те, як моляться за Україну в Україні. Говорили про це представники православного і католицького духовенства, мусульманської і іудейської громад.
“Це — концерт-розуміння, - каже Іван Богданов. — “Молитви за Україну” — це те, як сприймають Україну різні релігійні громади, про що вони просять, коли моляться за Україну. І головне — якою вони бачать Україну в майбутньому, якою вона має бути”.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини