Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:14:24

«Українська музика в архітектурі» – UA: ЧЕРНІГІВ покаже концерти з відомих туристичних локацій Чернігівщини

19.08.2021   21:01Агенцiя

Суспільне Чернігівщини 21 - 24 серпня покаже три концерти проєкту «Українська музика в архітектурі». Музиканти зіграють у відомих туристичних місцях Чернігівської області.

«Головна мета цього проєкту – показати туристичні місця регіону. Ми зупинились на трьох з них – це гетьманська столиця Батурин, садиба Тарновських у Качанівці та Катерининська церква у Чернігові. Цими концертами ми хотіли ще більше розкрити красу визначних архітектурних споруд, показати їх з дещо нового ракурсу завдяки музиці і її професійному виконанню», – говорить продюсер Суспільного мовника Чернігівщини Артем Шелковий.

21 серпня о 22:00  дивіться  концерт джаз-бенду «BissQuit» Чернігівського обласного філармонійного центру у садибі Тарновських у Качанівці. Палац Тарновських  – давній осередок української культури, де живе дух свободи мислення, свободи творчості і свободи людини. Там часто відбувались бали, гостювали Тарас Шевченко, Микола Гоголь, Ілля Рєпін. Саме там композитор Михайло Глінка працював над оперою «Руслан і Людмила». Така аура надихнула джаз-бенд «BissQuit» виступити у Качанівці із концертом просто неба. Адже джаз – це справжнє втілення свободи у музиці.



23 серпня об 11:00  – виступ Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру у Катерининській церкві. Катерининська церква – справжня архітектурна перлина та один із символів Чернігова. Розташована на в’їзді до міста, вона зустрічає кожного його гостя. Хрестоподібна, із п’ятьма куполами, церква водночас виглядає і вкоріненою у землю, і піднесеною до неба.



Академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського часто експериментує із концертними майданчиками, співаючи у давніх храмах. Цього разу концерт відбувся у величній Катерининській церкві.



24 серпня о 9:05  –  виступ академічного ансамблю пісні й танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру у гетьманській столиці Батурині. Художній керівник ансамблю – Сергій Вовк.



Як і Батуринський заповідник, ансамбль розповідає про традиції і героїчну історію українського народу. Але робить це багатою мовою музичного мистецтва і хореографії.



Нагадаємо, UA: ЧЕРНІГІВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини