Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:21:00

У Чернігові визначились із лауреатами обласної літературно-мистецької премії ім. М.М. Коцюбинського

18.08.2021   11:01Агенцiя

17 серпня, у Чернігові комісія з присудження обласної літературно–мистецької премії імені М. М. Коцюбинського визначила імена лауреатів 2021–го року. Засідання провела перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш.

– Цьогоріч на конкурс обласної премії подавались літератори, діячі культури і мистецтв не лише з Чернігівщини, а й з Київщини та Сумщини. Тому можна з впевненістю говорити, що премія є престижною та авторитетною і за межами нашої області, – підкреслила Ніна Лемеш.

Спочатку учасники засідання ознайомились із претендентами на здобуття почесної премії. Упродовж останніх двох місяців на новинних порталах області та у соціальних мережах всі охочі мали можливість проаналізувати біографію усіх кандидатів та висловити власні думки про їх творчість.

Літературно–мистецька премія імені М.М. Коцюбинського вручається переможцям у шести номінаціях – «Поезія», «Проза», «Народознавство», «Декоративне та образотворче мистецтво», «Театральне мистецтво» та «Музичне мистецтво».

Але цьогоріч за відсутності претендентів у номінаціях «Театральне мистецтво» та «Музичне мистецтво» переможців визначили лише у чотирьох.

Члени комісії обговорили творчі здобутки та досягнення кандидатів, а далі шляхом таємного голосування визначили володарів престижної відзнаки.

Отже, лауреатами обласної літературно–мистецької премії ім. М.М. Коцюбинського цього року стали:
«Поезія» – Ольга Пилипчук, поетеса, член Національної спілки журналістів України. Висунута відділом культури, сім’ї, молоді та спорту Борзнянської міської ради за книги «Борзнянським шляхом», «Ангели в бронежилетах», «Іду в Мотронівку», «Куліш в Мотронівці», «Роздуми Ганни Барвінок».

«Проза» – Віталій Корж, письменник, журналіст, член Чернігівського земляцтва. Висунутий  ГО «Товариство «Чернігівське земляцтво» за книгу «Еківоки».

«Народознавство» – Ірина Ральченко, дослідниця, член Національної спілки краєзнавців. Висунута правлінням Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України за книгу «Олександр Савченко–Більський. Чернігівський слід на паризькому Монпарнасі».

«Декоративне та образотворче мистецтво» – Андрій Колошин, майстер з художньої обробки дерева. Висунутий  Чернігівським обласним осередком  Національної спілки майстрів народного мистецтва України за великий внесок у відродження і розвиток чернігівського традиційного народного різьбярства.

Святкове вручення нагород відбудеться 17 вересня у музеї–заповіднику ім. М.М. Коцюбинського.
Довідково. Обласна літературно–мистецька премія ім. М.М. Коцюбинського заснована з метою вшанування пам'яті видатного українського літератора Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював і похований у Чернігові. Починаючи з 2003 року вона фінансується з обласного бюджету.
 
Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.