Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:09:07

У Ніжині проведуть ІІІ Всеукраїнського музейного форуму

06.08.2021   10:30Агенцiя

Днями за ініціативи ніжинського міського голови Олександра Кодоли в приміщенні Ніжинської міської ради відбулася робоча зустріч щодо проведення в місті Ніжині ІІІ Всеукраїнського музейного форуму – унікального майданчика для діалогу, співпраці та обміну досвідом і передовими новаціями між музеями всієї України.

Під час робочої зустрічі було обговорено важливість  проведення ІІІ Всеукраїнського музейного форуму саме в м. Ніжині, адже Ніжин – відомий  в Україні осередок музеїв, серед яких окремо вирізняються музей «Поштова станція», «Рідкісна книга», картинна галерея Ніжинського державного університету ім. М.Гоголя, новостворений Будинок-музей Юрія Лисянського. Проведення даного заходу в Ніжині відповідає існуючій стратегії розвитку ніжинської громади й приверне увагу музейної спільноти до Ніжинщини, її культурної спадщини, туристичного потенціалу, відкриє нові можливості та створить сприятливий інвестиційний клімат для розвитку готельно-ресторанного бізнесу, актуалізує та посилить впроваджуваний нині процес зі створення в Ніжині туристично-інформаційного центру та історико-архітектурного заповідника.

ІІІ Всеукраїнський музейний форум має відбутися влітку 2022 р. та являтиме собою триденну подію, під час якої музейники працюватимуть в складі наукових секцій конференції, відвідають ніжинські музеї, візьмуть учать в різноманітних майстер-класах та презентації науково-популярних видань, сформують нові перспективи для розвитку і популяризації музейної справи України. За підсумками форуму буде видано спеціальний збірник наукових досліджень учасників форуму.  

Розуміючи всю відповідальність за проведення цього заходу, в ході робочої зустрічі було сформовано попередній організаційний комітет на чолі з ніжинським міським головою Олександром Кодолою, що в найближчі тижні розпочне свою діяльність. Першочерговими завданнями організаційного комітету є формування запрошень та їх розсилка по музеям України, збір наукових матеріалів  для збірника, розробка тематичної сторінки у соціальній мережі Facebook, підготовка плану заходів  форуму.

Валерій Салогуб, керуючий справами виконавчого комітету, презентував  партнерам зі столичних музеїв ніжинську брендову сувенірну продукцію,  яку планується вручити під час проведення музейного форуму у 2022 році кожному учаснику.

Управління культури  і туризму Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини