Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:32:08

Визначено номінантів на обласну Премію імені Григорія Верьовки

13.07.2021   17:53Агенцiя

Проведено засідання робочої групи з визначення номінантів, яким призначатиметься обласна Премія імені Григорія Верьовки.

Премія започаткована у 2019 році з метою популяризації народної творчості, збереження та розвитку українських національних традицій, які втілював у своїй творчості Григорій Верьовка — засновник і перший диригент Українського народного хору, уродженець козацького містечка Березна, що на Чернігівщині. Сьогодні цей уславлений колектив носить ім’я свого основоположника.

Обласної Премії імені Григорія Верьовки удостоюються митці та мистецькі колективи у трьох номінаціях. Цьогоріч робоча група визначила таких претендентів:

- заслужений народний аматорський хор «Десна» КП «Міський Палац культури імені В'ячеслава Радченка» — в номінації «Вокально-хорове мистецтво»;

- Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» ОККВП «Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм» — в номінації «Хореографічне мистецтво»;

- Олену Кавунник, доцента Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, кандидата мистецтвознавства — в номінації «Музично-інструментальне мистецтво і мистецтвознавство».

Члени робочої групи відзначили вагомий внесок кожного із претендентів у розвиток і популяризацію українського народного мистецтва, вивчення та збереження зразків народної творчості.

Премія вручатиметься 19 вересня 2021 року під час проведення Обласного фестивалю української пісні і танцю імені Григорія Верьовки, яке традиційно проводитиметься на батьківщині видатного хормейстера, в смт Березна.

— Кожен із цьогорічних номінантів достойний того, щоб отримати премію Григорія Верьовки, адже так чи інакше вони продовжують його справу — збереження пісенної та хореографічної спадщини нашого народу, — підсумувала Олена Дума та зазначила, що згідно з Положенням про Премію усі номінанти братимуть участь у фестивалі, тож глядачі ще раз зможуть насолодитися виступами майстрів мистецтв Чернігівщини.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини