Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:12:49

Відбулася презентація поетичної збірки "Ромашки не знають жури" Олени Компанець

07.07.2021   12:32Агенцiя

"Чи то квіти, чи люди привітні Сонце в душу мою принесли? Пригортаю до серця пелюстки. Ніжно білі. Живі кольори. Як нема у любові відпустки, Так в ромашках немає жури…" Олена Компанець

5 липня в читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулася презентація поетичної збірки "Ромашки не знають жури" Олени Компанець.
 
Олена Компанець – українська журналістка, письменниця, поетеса. Народилася 25 грудня 1961 року в Кучинівці на Сновщині Чернігівської області в сім'ї вчительки та інженера. Закінчила Ніжинський педагогічний інститут ім. М. Гоголя. Викладала українську і російську мови й літературу в Софіївській та Великощимельській школах. Пані Олену обирали сільською головою, депутаткою місцевих рад кількох скликань. Уже більше 18 років Олена Компанець працює головною редакторкою районної газети "Промінь". Голова Спілки жінок Сновщини. Мати двох чарівних донечок і двох красенів-синів. Мрійлива, романтична. Принципова. Любить життя і світло в ньому.
 
Її свіжа – часом несподівана – образність, метафоричність, поєднані з фольклором та великою любов'ю до України, зворушлива пейзажна лірика, інколи легкий "авантюризм" жіночого мислення природно торкаються душевних струн читачів, спонукаючи їх до співпереживань та асоціативних роздумів.
 
Змістовна і майстерно оформлена перша книга авторки розрахована на вдумливих поціновувачів поетичного слова й широкий загал читачів.
 
Пані Олена розповідала про історію народження своїх віршів так розчулено та емоційно, що часом на її очах бриніли сльози – то щасливі, то з присмаком печалі. Адже теми поезій Олени Компанець різноманітні, і бере вона їх із життя. Олена Іванівна щиро дякувала всім, хто завітав на презентацію її нової книжки. І, звичайно, ділилася з присутніми своїми поетичними рядками, читаючи їх так, як це може робити лише автор, пропускаючи крізь серце кожне слово, кожну літеру, кожну мить...
 
Привітати талановиту поетесу з виходом у світ першої збірки її творів завітали радник голови обласної ради Дмитро Никоненко; керівник Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Олександр Назаренко; голова ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Олена Пекуровська; директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко; директорка Сновської публічної бібліотеки Сновської міської територіальної громади Ніна Мокросноп; поети, літератори, бібліотекарі, журналісти, рідні та друзі. Слова, з якими зверталися промовці до пані Олени, були щирими й теплими. А квіти, що їх дарували поетесі, – такими яскравими! І, звичайно, серед того квіткового розмаїття були ромашки – немов тендітні золотоокі панни у білосніжних сукнях. Такі скромні й такі символічні саме цього дня…
 
Музичні вітання прозвучали від композиторки, виконавиці власних пісень, магістрантки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя факультету музичного мистецтва Тетяни Довгошей та солісток народного аматорського ансамблю української пісні "Калина" Сновського будинку культури Оксани Бондаревської і Любові Насінник під акомпанемент дуету баяністів у складі Віктора Шумського та Валерія Шавардіна. Також Віктор з Валерієм порадували всіх віночком веселих запальних мелодій. Тетяна зачарувала присутніх ніжним співом, голоси дівчат-снов'яночок напрочуд сильні та дзвінкі. А баяни в руках хлопців просто літали! Так і хотілося підхопитися з місця й піти в танок…

Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини