Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:32:59

У Чернігові презентовано книгу Сергія Пущенка "Фронтовий Кобзар". ВІДЕО

07.06.2021   18:24Агенцiя

У Чернігівському обласному молодіжному центрі сьогодні відбулася презентація «Фронтового кобзаря» — книги, що поєднала у собі творчість видатного українського письменника Тараса Шевченка та сучасні ілюстрації від воїна-добровольця Сергія Пущенка.

В основі створення цих ілюстрацій — авторський доробок світлин, відзнятих у 2014-2018 роках під час Революції гідності та війни на Сході нашої країни.

Відкрила захід голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко:
— Мабуть, «Кобзар» — друга за популярністю в Україні книга після Біблії. Перечитуючи його, кожен знаходить відгук у своєму серці. А ось цей діалог із сучасним Кобзарем є надзвичайно важливим, цікавим і потрібним для тих українців, які навчаються в школах, для українців, які служать в лавах Збройних Сил, для тих українців, які допомагають нашим воїнам…

Автор проєкту — заслужений діяч мистецтв України, учасник Революції гідності та війни на Сході країни, художник — Сергій Пущенко розповів, що задум такої книги виник ще у 2015 році, реалізувати ж ідею вдалося у 2020-му. Унікальному виданню «Фронтового кобзаря» передувала книга – “Портрети добровольців на війні”. Вона вмістила 110 портретів бійців 5-го окремого батальйону «Правого сектору» (пізніше – Української добровольчої армії). До речі, на кожному портреті — слова зображеного героя, іноді це були цитати з «Кобзаря».

У книзі на текст «Кобзаря» накладено 50 колажів. Автор каже, що таким чином не тільки хотів популяризувати творчість Тараса Шевченка, а й візуально зберегти історію боротьби українського народу за свободу та незалежність.

Участь у заході взяли народний депутат Валерій Зуб, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, керівник Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання добровольців» Олена Живко, військові та громадськість.

Під час презентації всі охочі могли оглянути згадані портрети бійців. Наразі виставка розміщена в холі приміщення обласного молодіжного центру і триватиме до 20 червня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини