Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:44:43

Обговорили стан туристичної інфраструктури області. ВІДЕО

18.02.2021   10:18Агенцiя

17 лютого на розширеній нараді, яку проводила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко, обговорили стан туристичної інфраструктури області, можливості для її покращення та проєкти, які допоможуть розкрити туристичний потенціал регіону.

На переконання очільниці області, Чернігівщина має потужний туристично-рекреаційний потенціал: сусідство із столичним регіоном та насичена історія відкривають перед галуззю значні перспективи.

Втім, в.о. директора Департаменту культури і туризму Людмили Замай звернула увагу на вагомі недоліки в цій сфері, що не дають туристичному напрямку розвиватися в повному обсязі. Була презентована наочна таблиця, що відображає відповідність 13 найважливіших туристичних об’єктів Чернігівщини головним показникам сприяння комфорту відвідувачів.

Червоним кольором в таблиці зазначені пункти, що не задовольняють сучасні потреби туриста, жовтим -  задовольняють частково та зеленим - ті, які відповідають критеріям зручності. Завдяки цій таблиці стає зрозуміло, що більшість з них не відповідають навіть мінімальним сучасним вимогам. Так, на під’їздах до більшості локацій відсутні дороговкази (а подекуди й впорядковані під’їзди), комфортні вбиральні, немає мобільного зв’язку та доступу до Wi-Fi.

- Туристична галузь має низку проблем. Наше завдання – створити якісні умови, завдяки яким турист захотів би не лише до нас приїхати, а й затриматися на декілька днів, порекомендувати друзям та повернутися до нас знову, –  зауважила голова адміністрації.  

Окремо зупинились на  непристосованості частини локацій до потреб людей із обмеженою здатністю до пересування.

- Вони є повноцінними громадянами нашого суспільства і повинні мати належний рівень доступу до культурної спадщини. Забезпечення зручних умов для маломобільних груп населення – це один із критеріїв на шляху України до Європейського Союзу, – наголосила Анна Коваленко.

Основні пріоритетні завдання, на які керівництво облдержадміністрації спрямує зусилля для подальшого розвитку туристичної галузі:

- розвиток  сучасної туристичної інфраструктури за рахунок залучення інвестиційних та грантових коштів. Крім іншого, це передбачає й поліпшення стану дорожнього покриття на автомагістралях, якими проходять туристичні маршрути області;
- посилення промоції туристичного потенціалу регіону, зокрема під час міжнародних та регіональних спеціалізованих заходів та поширення інформації про туристичний потенціал області через сучасні інформаційні ресурси;
- підтримка розвитку перспективних для регіону видів туризму, зокрема фестивального або подієвого об’єднання зусиль органів влади, місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадських організацій щодо вирішення проблемних питань туристичної сфери.

 - Ми повинні чітко розуміти, що від того, як буде розвиватись сфера туризму, значною мірою залежить економічний стан  як окремих територій області, так і держави в цілому. На даному етапі в області є умови, щоб зосередитись на залученні внутрішнього туриста, створюючи конкурентний цікавий турпродукт, з покращеною туристичною інфраструктурою та залученням інвестицій, – підсумувала Анна Коваленко.
 
Питання реставрації НІКЗ «Качанівка» розглянули на нараді з розвитку туристичної інфраструктури в Чернігівській області, що проходила під головуванням голови Чернігівської облдержадміністрації Анни Коваленко.

«Качанівка» – єдина садиба в Україні, яка зберегла цілісність планувального рішення ансамблю, свою стильову єдність. У головному палаці, побудованому у стилі неокласицизму, залишився автентичний інтер'єр. Подивитися на цю перлину архітектури  щороку приїжджає  понад 30 тисяч туристів як з різних регіонів України, так і з зарубіжжя. Це унікальний об'єкт із 17 пам'ятками національного значення, який визначений одним із туристичних магнітів нашої області.

На доручення Президента у 2020 році заповідник включено до переліку об'єктів, які будуть відреставровані в рамках Національної програми «Велике будівництво».

У ході наради Володимир Буренко, генеральний директор НІКЗ “Качанівка”, поінформував про аварійний стан палацу. Лише на розробку проєктно-кошторисної документації на його ремонт потрібно майже 5,6 млн грн. Потребує негайних протиаварійних робіт і альтанка Глінки.  Три роки тому розробили  кошторис  на їх проведення і тоді  вартість проєкту становила 4,5 млн. Але через інфляцію ця цифра зараз потребує коригування.

Очільниця області також  закцентувала увагу на  необхідності надання додаткових послуг:

- Треба, щоб у туристів була можливість випити десь кави, поїсти, купити сувеніри. До березня повинні бути встановлені платіжні термінали і надана можливість безкоштовного доступу до Wi-Fi покриття. Стан одного із найвидатніших об'єктів області має викликати не сором, а гордість.

Голова Чернігівської ОДА дала доручення відповідним структурним підрозділам опрацювати питання фінансування виготовлення необхідної документації на реставрацію об’єктів та благоустрою території. Найближчим часом буде розроблено графік проведення реставраційних робіт, включено до плану на 2021 рік  проведення ремонту дороги на під’їзді до Качанівки. До березня розроблять карти-схеми та макети дороговказів, що будуть встановлені на туристичному об'єкті.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини