Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:30:30

Артисти філармонійного центру – переможці міжнародного фестивалю "Constelatia Talentelor"

12.01.2021   12:00Агенцiя

Переможцями одразу в двох номінаціях міжнародного фестивалю-конкурсу пісні, танцю інструментального мистецтва, художнього слова та моделінгу «Constelatia talentelor»(«Сузір’я талантів»), що проходив у місті Кишинів, Республіка Молдова, стали артисти Чернігівського обласного філармонійного центру – джаз-бенд «BissQuit» зі своїм авторським музичним твором «Kjeledir»та мистецький проєкт на вірш великого кримськотатарського поета Сейтумера Еміна «Сен олмасанъ…».

Як розповів бенд-лідер«BissQuit», кандидат мистецтвознавства Дмитро Теребун, фестиваль проходив з 20 по 24 жовтня минулого року в онлайн-режимі. Участь у заходібрали представники 34 країн світу. Чернігівські музиканти свою майстерність представили одразу в двох конкурсних номінаціях і, як стало нещодавно відомо, отримали в них перемогу.Днями з Молдови надійшли дипломиза зайняті перші місця, що стало приємною новиною для філармонійного центру в році, що тільки-но розпочався.

Дмитро Теребун повідомив, що перше місце в номінації «інструментальна композиція» джаз-бенд «BissQuit» отримав за авторський твір «Kjeledir» (автор - Володимир Балаба), що має з’явитися в першому музичному альбомі гурту. Робота над платівкою наразі ще триває, томупро її зміст музиканти поки що не розголошують.

Ще одна перемога - в номінації «Художнє слово». Її отримали актор і режисер Олександр Лаптій, саксофон – Нікіта Гірня та бас – Дмитро Теребунза мистецький проєкт на вірш великого кримськотатарського поета Сейтумера Еміна «Сен олмасанъ…» (переклад - сучасна бахчисарайська поетка Наталія Наумова). Нагадаємо, прем’єру цього проєкту меломани могли бачити18 травня 2020 року вДень пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

За словами Дмитра Теребуна, перемога саме вцій номінації для артистів має особливе значення. Адже про трагедію кримськотатарського народу, що за часів СРСР піддавався гонінням, з допомогою художнього слова і музики тепер дізнається значно більше людей в світі.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини